Annons
Nyheter

"Fotboll billigt hos oss"

Fyra frågor till Bengt–Olof Foss, ordförande i UIFK.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2011

Varför är det så dyrt att spela fotboll i UIFK?

– Allting är ju relativt men jag håller inte med om att det är så dyrt. Föreningen har faktiska kostnader för anmälningsavgifter och licenser och det handlar om rätt mycket pengar. Fotboll är ju billigt hos oss, sett både till andra sporter och till att spela fotboll i storstäderna.

Annons

Hur vet ni klubbens kostnader för en tolvåring?

– Det ser vi i budget och bokslut hur mycket pengar föreningen har gjort åt. Men vi har ett pedagogiskt problem i föreningen och det är att förklara för medlemmarna att om vi bara hade seniorfotboll så skulle vi klara oss med en fotbollsplan och två omklädningsrum. Eftersom vi har så stor omfattningen på ungdomssidan så behövs det fler planer, fler omklädningsrum och fler vaktmästare – det är alltså kostnader som klubben har för ungdomsverksamheten.

Jag tolkar det som att seniorverksamheten får kosta mer?

– Absolut. Det är den som berättigar klubbens existens. Det är viktigt för ungdomarna att ha ett mål i sin utövning och ett sådant är att komma med i klubbens A–lag. Då måste det också få kosta något för övriga att vi har representationslag på herr– och damsidan. Jag får ibland frågor om vad pengarna går till och när jag förklarat detta så förstår man hur det fungerar.

Har föräldrar valt att flytta sina barn till någon annan förening på grund av kostnaderna?

– Finns det något mer angeläget än barnen? Då tycker jag att 1000 kronor om året inte är mycket att betala. Men jag brukar säga att vi lever i ett fritt land och att vill någon byta förening så har inte jag några synpunkter på det. Samtidigt så är det ingen rättighet att vara med i någon förening utan vill man bli medlem så får man också ställa upp på den klubbens värderingar och stadgar, vilka fastställes i god demokratisk ordning på föreningens årsmöten.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons