Annons
Nyheter

Förstafemman tungan på vågen

Förstafemman gjorde alla målen när Nittorp bortaslog Bäcken och Jimmy Lund var involverad i samtliga.
– Ibland har man tur, säger poänggöraren.
Nyheter • Publicerad 16 januari 2012

Det blev tionde raka segern för Nittorp när man mötte Bäcken nere i Göteborg. Segersiffrorna skrevs till 4–1, förstafemman svarade för samtliga mål och poäng och med Jimmy Lund var inblandad i alla fyra målen.

– Ibland har man tur, säger Jimmy.

Annons

Men det är väl lite mer än tur?

– Jo, jag har bra spelare runt omkring mig och vi har bra fart på skridskorna. Dessutom så har jag tränat ordentligt inför den här säsongen, bland annat sommartränat för första gången på länge.

Vad betyder det att du får spela tillsammans med Mattias Remstam?

– Att jag spelar i en bra femma. Vi är fem stycken som kompletterar varandra bra och Mattias är ju en puckvinnare vid sargen, där jag kanske inte är den starkaste. Jag får vara bra på andra saker i stället.

Som att göra poäng. Jimmy hade assist på de två första målen och gjorde de två avslutande själv. Målet som gav 1–3 innebar gjorde han för övrigt helt på egen hand.

– Jimmy sköt, gick på returen och det hjälpte inte att motståndarna drog omkull honom för han fick in pucken ändå. Han är makalös i den form han befinner sig just nu, berömmer tränaren Anders Karlsson.

Två bra målvakter såg till att det var målsnålt under de två första perioderna där lagen ägde varsin period.

– Vi hade betydligt bättre lägen där pucken dansade på mållinjen utan att gå in. Men jag var bara orolig i mitten av andra, då vi spelade i numerärt underläge. I sista så var det vår match igen, säger Anders Karlsson.

Noteras bör att det var första segern över Bäcken för Nittorp på över två år.

Hur långt kommer det här laget att räcka i kvalet?

Annons

– Det känns som rena lotteriet eftersom det skiljer mycket mellan serierna. För att lyckas så måste alla vara bra de veckor som kvalet spelas och det räcker bara att någon har en dålig dag för att det skall vara kört. Men vi skall garanterat ge järnet när det drar igång, säger Jimmy Lund.

Bäcken–Nittorp 1–4 (0–1, 0–0, 1–3)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0–1 (4.16) Anton Björklund (Mattias Remstam, Jimmy Lund).

Utvisningar: BHC 1x2, NIK 1x2.

Skott: 5–17.

ANDRA PERIODEN

Mål: –.

Utvisningar: BHC 1x2, NIK 1x2.

Skott: 16–7.

TREDJE PERIODEN

Mål: 0–2 (7.21) Joakim Persson (Jimmy Lund), 1–2 (8.19) Daniel Slätt (Nicklas Carlsson, Andreas Ruuska), 1–3 (13.00) Jimmy Lund, 1–4 (16.00) Jimmy Lund (Mattias Remstam).

Utvisningar: BHC –, NIK 1x2.

Skott: 8–11.

Skott totalt: 29–35.

Domare:

Publik:

NIK:s lag: Wiktor Ragnevall (Simon Björk) – Joakim Persson, Daniel Alexandersson, Mattias Remstam, Jimmy Lund, Anton Björklund – Niklas Persson, Mattias Claar, Kristian Luukkonen, Linus Svensson, Viktor Nilsson – David Carlsson, Jonas Gustavsson, John Holmstedt, Christian Edoff, David Andersson – Wille Liukko, Christian Johansson.

Jimmy Lund

Wiktor Ragnevall

Jonas Gustavsson

UT–delade av Anders Karlsson

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons