Första segern kom i derbyt

Efter två perioder så lossnade det för Nittorp i derbyt och första efterlängtade segern för säsongen togs mot BHC.
Nyheter • Publicerad 3 oktober 2013
Nittorp fick fira säsongens första seger efter matchen mot Borås HC borta.
Nittorp fick fira säsongens första seger efter matchen mot Borås HC borta.Foto: Leif Fjellström

Efter en minst sagt trög inledning av årets seriespel och med endast en poäng på fem matcher så kom första trepoängaren i derbyt mot Borås. Men det såg ut sådär i två perioder och hemmalaget fick ta ledningen två gånger om. Först fick en BHC–spelare helt oantastad åka in från sarghörnet och lägga in 1–0. Niko Kluuskeri kvitterade mot slutet av perioden men när han sedan åkte ut på två plus två minuter så kunde BHC ta ledningen på nytt. Så långt var det stolpe ut för NIK.

Men i tredje så började det bli lite mer allvar och aggressivitet från Nittorps sida och det gav till slut också utdelning. Hemmaspelarna blev allt mer stressade av hårt uppvaktande Nittorpsspelare och började göra allt mer misstag. Oskar Pettersson kvitterade till 2–2 i början av perioden och sedan tände matchen till på allvar.

– Vi frågade spelarna i sista pausen hur de tyckte vi skulle agera och alla var överens om att gå närmare inpå, vinna kamperna och pressa motståndarna, säger Mats Claesson.

Vilket man också gjorde. BHC kunde visserligen komma i en del anfall men de flesta kom efter lite mer slumpmässiga attacker medan Nittorp hade en mer genomtänkt spelplan. Erik Lagerblad gav Nittorp ledningen för första gången i matchen med mindre än tre minuter kvar och då hade BHC bara att satsa allt framåt, plockade ut målvakten minuten kvar och det straffade sig ganska omgående då Oskar Pettersson kunde fösa in Toni Kluuskeris lång–lyftning i tom kasse.

– Vi hade väl ingen direkt tur med domaren i dag och att vi kunde klara vår boxplay var nog det som avgjorde i dag, säger tränaren Mats Claesson.

– Ändå tycker jag inte att vi var 100–procentiga i den delen. Efter Nybro–matchen i söndags har vi haft två kanonträningar med högt tempo men inte tränat power– eller boxplay och det märkte vi av i dag då det var en del tveksamheter.

Matchen som helhet?

– Vi hade initiativet hela tiden även om BHC stundtals fick ha pucken mycket. Men vi var helt överlägsna på tekningarna och tappade inte många puckar där. Jag tycker att vi var betydligt bättre som lag i dag.

Men den största anledningen till att ni vann?

– Förmodligen att jag hade på mig samma skjorta som jag hade när vi vann här förra året.

Borås – Nittorp 2–4 (1–1, 1–0, 3–1)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 1-0 (10:03) Erik Axell (Patrik Ström), 1-1 (18:21) Niko Kluuskeri (Mattias Remstam,Toni Kluuskeri).

Utvisningar: –.

Skott: 15-10.

ANDRA PERIODEN

Mål: 2-1 (18:25)Erik Blomgren (Martin Modigs, Leo Engman) pp 1.

Utvisningar: BHC 2x2, NIK 4x2, 1x2+2.

Skott: 10–4.

TREDJE PERIODEN

Mål: 2-2 (03:32) Oskar Pettersson (Mattias Remstam), 2-3 (17:20) Erik Lagerblad (Toni Kluuskeri, Martin Jörgensen), 2-4 (19:33) Oskar Pettersson (Toni Kluuskeri).

Utvisningar: BHC 1x2, 1x10, NIK 1x2.

Skott: 8–10.

Skott totalt: 33–24.

Domare: Jan Byhlin.

Publik: 733.

NIK:s lag: Joakim Moritz (Anton Wallenberg) – Andreas Andersson, Niko Kluuskeri, Toni Kluuskeri, Oskar Pettersson, Mattias Remstam – Simon Johansson, Martin Jörgensen, Pontus Gunberg, Otto Larsson, Anders Söderström – Jesper Hoffman, Anton Högberg, Johan Dånge, David Andersson, Kevin Carlsson – Simon Stroud Johansson, Niklas Persson, Erik Lagerblad, Christian Edoff, Viktor Nilsson.