Annons
Nyheter

Förslag på nya lampor till elljusspår

Nya lampor och nya belysningsstolpar till elljusspåret i Lassalyckan. Det är ett förslag som kommunstyrelsen ska ta ställning till på tisdag.
Nyheter • Publicerad 26 november 2011
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie
Foto: Pernilla Rudenwall Petrie

Föreningen Ulricehamns IF har anlagt nuvarande elljusspår och äger lampor och stolpar. Dagens lampor behöver bytas ut före 2015 då ett förbud mot kvicksilverlampor börjar gälla, enligt ett EU-beslut. Enligt beräkningar kostar nya lampor och stolpar två miljoner kronor. Enligt liggande förslag ska utbytet av lampor och belysningsstolpar skjutas fram till kommunens kommande budgetarbete.

I samma förslag behandlas även elkostnaderna för elljusspåret. UIF ska, som tidigare, ansvara för drift, skötsel och underhåll av elljusspåret. I efterskott får Ulricehamns IF driftbidrag från kommunen som täcker 80 procent av de redovisade elkostnaderna.

Annons

I likhet med tidigare ska UIF, enligt förslaget, ha ensamrätt på att sälja och sätta upp reklam i anslutning till elljusspåret.

Kommunstyrelsen ska ta ställning till förslaget på tisdag 29 november.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons