Annons
Nyheter

Förlängning krävdes för att få Linköping på fall

Ishockey Sett till spelet borde UIF ha avgjort matchen under ordinarie tid. Istället blev det förlängning mot Linköping.
Nyheter • Publicerad 8 december 2010

Det krävdes förlängning för att skilja UIF och Linköping åt. Men sett till spelet borde hemmalaget ha avgjort kampen tidigare.

– Vi måste sätta lägena innan sudden. De var hetare än oss i första perioden men vi visste att vi kunde ta dom om vi varvade upp, förklarar Sebastian Hellman.

Annons

UIF och Hellman varvade upp i andra och tredje perioden. UIF hade mängder av chanser. Men Linköping var ruskigt effektiva på de lägena som uppstod och kunde lite retligt enkelt få in sina mål. Hemmalagets tyngd, styrka och fart under skridskorna gav till slut utdelning. I tredje perioden hämtade UIF upp ett 2-4 underläge till 4-4. Patrik Andersson som hade bra fart under skridskorna ordnade målet som innebar förlängning, hans andra fullträff under matchen. Tidigare nämnde Hellman hade också lekstuga stundtals. Han gjorde sin fjärde match i UIF-dressen och visade stor spelglädje på isen. Gång efter gång snurrade han upp Linköpings försvarare. Resultatet av det blev, likt Andersson, två mål i kampen. Han var även nära att avgöra matchen under ordinarie speltid genom ett snabbt handledsskott som tog i insidan av stolpen. Matchens lirare var ändå inte nöjd med sin insats.

– Jag borde ha satt fler mål i dag, kanske tre-fyra stycken. Jag kan bättre än det här, säger han.

Nöjd borde UIF:s nummer sju vara med tanke på att han innan debutmatchen mot Nittorp inte spelat hockey på tjugo månader.

Det blev dock inte Hellman som avgjorde kampen. Backen Victor Kilén drog till med sin sjätte fullträff två minuter in i sudden och ordnade bonuspoängen till UIF.

– Det kändes riktigt skönt att göra målet men vi måste börja sätta dit våra chanser. Idag visade vi verkligen vilja, säger Kilén.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.