Annons
Nyheter

Föreningar vill ha hall med läktare

En läktare hade gjort idrottshallen på Bogesundsskolan mer användbar. Det hävdar flera idrottsföreningar i Ulricehamn.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2014
Sporthallen kommer fortsätta att vara den enda fullstora inomhushallen med läktare i Ulricehamn.FOTO: Pernilla Rudenwall Petrie
Sporthallen kommer fortsätta att vara den enda fullstora inomhushallen med läktare i Ulricehamn.FOTO: Pernilla Rudenwall PetrieFoto: 

En fullstor inomhushall ska byggas på Bogesundsskolan. Någon läktare kommer inte att finns. Något som representanter från BMK Tellus, KFUM Ulricehamn, Uno volley och UIF bordtennis beklagar. Utan läktare blir hallen reducerad till enbart en träningshall.

– När det spelas ungdomshandbollsmatch är det alltid föräldrar och några syskon med. Vilket gör att 40 personer är en normal åskådarsiffra. Sitter de på bänkar bredvid planen är det både trångt och farligt eftersom de i princip har benen inne på planen, säger Lena Matthijs, ordförande i KFUM Ulricehamn.

Annons

– När vi anordnar tävlingar handlar det om tolvtimmars-dagar. Med läktare kan alla anhöriga som är med ha någonstans att vara, säger Frida Kjellén, ordförande i BMK Tellus.

En mindre läktare, två–fyra rader, där det får plats 50 personer hade räckt för att göra idrottshallen med användbar anser föreningsföreträdarna.

I dagsläget finns det läktare i Sporthallen och Stenbockshallen men det är bara Sporthallen som är en fullstor inomhushall vilket gör att Sporthallen är enda alternativet för tävlingsarrangemang som kräver de ytorna.

– Vi fick uppdraget att bygga en hall till skolan och de har inte något behov av en läktare. Dessutom hade byggkostnaden ökat med läktare, säger Crister Dahlgren, fastighetschef på Ulricehamns kommun och ansvarig för idrottshallsbygget på Bogesundsskolan.

När Lars Runqvist, fritidschef på Ulricehamns kommun, kom in i projekteringsprocessen för bygget av den nya idrottshallen framförde han att användningsområdet skulle bli större om hallen hade läktare men då var projektet så pass långt gånget att det inte gick att göra några ändringar.

– Det är alltid svårt att avgöra vilka som ska vara med när ett byggprojekt startar men vi får ta med oss det här till nästa gång vi ska bygga en idrottshall, då bör fritidsavdelningen var med tidigare i processen, säger Crister Dahlgren.

I maj ska bygget av den nya idrottshallen inledas på Bogesundsskolan. Den gamla 1970-talsbyggnaden med kök, matsal och idrottshall ska först rivas och sedan ska idrottshallen byggas upp där skolans asfalterade fotbollsplan i dag ligger. Kostnaden för hela byggprojektet är beräknad till 50 miljoner kronor.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons