Fjärde raka för NIK

Första målet gjorde Hanhals/KIngs men sedan var det Nittorps match. Fjärde raka segernoch nu är självförtroendet tillbaka.
Nyheter • Publicerad 9 november 2011

Det blev en minst sagt märklig inledning på matchen mellan Nittorp och gästerna från Kungsbacka. Hemmalaget tog hand om initiativet från första nedsläpp och det tog dryga tre minuter innan H/K kom in i NIK:s försvarszon. Men då blev det mål och det på något som knappast ens kan räknas som avslut på mål.

Därefter spelade Nittorp upp hela registret och körde fullständigt över tabelltrean i första perioden. Gästerna kom tillbaka i spelet i inledningen av andra men när NIK skruvade upp tempot igen så var det hemmalaget som gjorde målen. Matchen var i princip avgjord efter två perioder men det hindrade inte att det blev en massa utvisningar i den avslutande. Totalt 56 utvisningsminuter åkte de båda lagen på i sista perioden, varav 40 minuter på den två sista spelminuterna.

– Alla har inte insett vad försvarsarbete innebär men nu vet killarna vad som krävs, säger tränaren Anders Carlsson.

– I dag prioriterades det hårda jobbet och det gav resultat.

Två av de föregående segrarna kom mot lag som ligger i botten av tabellen och därför var onsdagskvällens seger mycket välkommen i Nittorp.

– Hanhals/Kings är ett bra lag som har vunnit matcher och att vi spelar ut dem så som vi gjorde i dag är ett bevis på att vi också är bra.

Första tredjedelen av serien är nu avklarad och efter en svag inledning så har Nittorp nu jobbat upp sig till en mitteposition i tabellen.

– Det tog ett tag för oss att få ihop och laget och att allt skulle sätta sig. Jag var kanske lite naiv i början efter våra segrar i träningsmatcherna men nu har vi prioriterat försvarsarbetet och då har det också lossnat framåt. Sju mål på 45 skott är en hyfsat bra procent.

Kvällens elegantaste och förmodligen även sett till alla årets Nittorps–matcher var det avslutande 7–1. Jimmy Lund tog pucken på en retur från egen målvakt, gjorde sin sedvanliga uppåkning, fintade bort de två backarna som drog åt var sitt håll och avslutade sedan med att grundlura målvakten.

– Jimmy är en fantastisk lirare och en av de allra bästa jag tränat eller spelat mot. Hans återkomst var den injektion som vi behövde och nu ser det riktigt bra ut, säger Anders Carlsson.

Leif Fjellström

Nittorp–Hanhals/Kings 7–1 (3–1, 2–0, 2–0)

FÖRSTA PERIODEN

Mål: 0–1 (3.43) Oliver Wong (Andreas Wernersson), 1–1 (6.53) Joakim Persson (Jimmy Lund), 2–1 (9.00) Kristian Luukkonen (Mattias Claar), 3–1 (10.24) Dennis Johansson (Mattias Remstam).

Utvisningar: NIK 1x2, H/K 1x2.

Skott: 13–4.

ANDRA PERIODEN

Mål: 4–1 (9.28) Pierre Forsberg (Jimmy Lund, Mattias Remstam) pp1, 5–1 (14.05) Jonas Gustavsson (Viktor Gustavsson Spång, Andreas Andersson) pp1.

Utvisningar: NIK –, H/K 2x2.

Skott: 12–5.

TREDJE PERIODEN

Mål: 6–1 (8.21) David Carlsson (Christian Johansson, Kristian Luukkonen), 7–1 (10.59) Jimmy Lund (Simon Björk) pp2,

Utvisningar: NIK 2x2, 1x2+2, 1x2+10, H/K 4x2, 1x2+2, 1x2+2+10.