Annons
Nyheter

Finska fällde Falk

När finskan inte höll kursen så blev det tvärstopp för Hanna och Sverige i teamsprintfinalen.
Nyheter • Publicerad 5 december 2010

Sverige var på väg att ta upp kampen om en pallplats när Hanna Falk skulle ut på den avslutande sträckan. Men när finskan Peraelae skickat iväg sin lagkompis Muranen, så valde hon att svänga in framför Hanna i stället för att som brukligt är hålla kurs rakt fram tills alla åkare passerat. Vilket fick till följd att Hanna gick omkull och så var finalen över för Sveriges del.

– Jag fick en smäll på käften, säger Hanna, samtidigt som hon känner efter så alla tänder sitter fast.

Annons

Vad sa du till henne när du reste dig upp?

– Jag blev självklart arg och sa lite vad jag tyckte om hennes växling.

Hanna fullföljde dock loppet och gick i mål som nionde lag.

Det blev en strulig final för flera lag. Hanna Brodin var bra med i loppet men bröt staven i ingången till den tvära kurvan före upploppet och tappade därmed placeringar innan hon kom in i mål.

– Sedan fick vi jaga hela tiden och då blev det tungt, säger Hanna Falk.

Ett tyngre fall drabbade slovenskan Katja Visnar som låg tvåa när hon gick omkull på upploppet.

Sveriges förstalag med Hanna och Hanna tog sig till final efter att ha blivit femma i semi och gick vidare på tid.

– Vi visste hela tiden att vi körde fortare än vad de gjort i första semifinalen och försökte spara på krafterna utan att ta några risker.

Sverige blev tvåa i herrfinalen som även den avgjordes genom fall. Här var det Norge I och Tyskland som krokade i varandra i sista svängen och i stället för kamp om förstaplatsen så blev det munhuggning om vems felet var. Anders Gloeersen avgjorde spurten mot Emil Jönsson till fördel för Norge II.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons