Annons
Nyheter

Femteplats för Martina

Martina Thomasson kom utanför pallen när tempoloppet i mountainbike-SM avgjordes på Kransmossen.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2011
Martina gav allt i tempoloppet. Det räckte till en femteplats.
Martina gav allt i tempoloppet. Det räckte till en femteplats.Foto: Labrini Stavrekas

Det blev inget nytt tempoguld i SM för Martina Thomasson. Hon cyklade de tio kilometerna på tiden 26,54. Den noteringen räckte till en femteplats. Men Martina var inte allt för nedslagen efter målgång. Hon tog istället det hela med ro.

– Jag hade inte samma flyt i loppet i dag men jag är ändå i bättre form nu än vad jag var då.

Annons

Trots att formen kändes riktigt bra var Martina en bit ifrån segrarinnan Alexandra Engen som cyklar för Jönköpings CK. Konkurrenten var nästan en och en halv minut snabbare på slingan. Hade Martina verkligen återhämtat sig efter helgens tävlingar i Tjeckien?

– Återhämtningen från helgens tävlingar har det inte varit några problem med. Det handlar mer om vilken cykel jag sitter på. Mountainbike har det inte blivit så mycket av i år så det är man inte riktigt van vid. Istället har det varit landsväg som har gällt och kommer att gälla framöver.

Inte många tramptag i skogen inför SM alltså för Martina del. Med de förutsättningarna var målet såklart att bara göra sitt yttersta under loppet. Och det gjorde hon. Hon gav allt vad hon hade på den snabba, torra och fina banan. På frågan om det ändå inte kändes lite bittert att hamna utanför pallen svarade hon:

– Visst ville jag försvara mitt guld men samtidigt hade jag inte satt några sådana krav på mig själv.

Tempoloppet har nu lagts till handlingarna men på fredag väntar en ny medaljchans. Då är det crosscountry som gäller. Till skillnad från tempoloppet kommer cyklisterna vid det tillfället starta samtidigt. I tempo är det nämligen en lite ensam kamp som förs mot klockan.

– Jag har bara cyklat crosscountry en gång i år så det blir spännande. Det är bara till att köra på. Känns lite lättare när man är flera som cyklar samtidigt. Det ska bli riktigt kul. Jag ser fram emot det.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons