Annons
Nyheter

FC Tranan vidare i futsal-DM

Förra året kunde de inte delta i futsal-DM eftersom klubben bildades för sent. Nu tog sig FC Tranan vidare från det inledande gruppspelet.
Nyheter • Publicerad 29 november 2011
Glada miner när FC Tranan gör sitt andra mål i matchen mot Södra Ving.
Glada miner när FC Tranan gör sitt andra mål i matchen mot Södra Ving.Foto: Labrini Stavrekas

De hade snackat om det länge. Förra året blev idén och önskan äntligen verklighet. FC Tranan bildades. En Futsalklubb som består av ett gäng kompisar som älskar att lira inomhus tillsammans. För när det är dags att spela utomhus igen tillhör de lag som exempelvis Limmared och Tranemo.

– Det är riktigt skoj att spela tillsammans. Sammanhållningen blir lite annorlunda och vi skapar någonting med den här klubben på något sätt, säger Salman Chalhoub.

Annons

När det var dags för det inledande gruppspelet i futsal-DM fick FC Tranan ta sig an UIFK, Gällstad, Södra Ving och Rydboholm. Där gällde det att knipa förstaplatsen i gruppen för att ta sig vidare till finalspelet som äger rum i Grästorp den 18:e december. Gällstad besegrades med 1-0 i första drabbningen. Men det var matchen efteråt som skulle komma att bli mest minnesvärd.

– Man får säga att UIFK var favoriter på förhand men man ska spela om det också, säger Milot Gjakova.

FC Tranan tryckte till slut dit de blåsvarta med siffrorna 4-1.

– Den matchen var klockren från början till slut av oss. Det här kommer jag att leva länge på. Min chef är UIFK-are ända in i blodet och nu ska han få höra ett och annat, säger Salman och skrattar.

Vinsten följdes upp av ytterligare en, Rydboholm besegrades med 2-1. Gruppsegern var trots det inte klar. Södra Ving hade två segrar och en oavgjord. Lagen möttes i den sista kampen som kom att bli avgörande. Södra Ving bjöd på mycket bra motstånd men FC Tranan hade högklassiga avslut och vann med uddamålet.

– Vi hade lite osmak i början. Hade vi fått första målet så kanske de hade blivit stressade och de skapade inte så mycket mer än målen men all heder åt dom. Och all heder till grabbarna som kämpade i dag. Vi hamnade i underläge i alla matcher, vände två av kamperna och höll på att göra det igen mot Tranan, säger Södra Vings tränare Ola Andersson.

I Tranan var det såklart glada miner efter dusten mot Södra Ving.

– Idag fick vi till det. Alla kämpade och stod upp för varandra. Jävligt roligt att ta gruppen och gå vidare men det kommer att bli tufft att bli bland de två bästa lagen i slutspelet och få spela SM, säger Salman.

– Ja, men vi har en extra krydda att ta in, en förstärkning, lovar Milot lite lurigt.

– Oss får man se upp med!

Annons

Laget ska under denna säsong hinna med tio cuper totalt så någon abstinens efter fotboll lär det inte hinna bli.

– Nu har vi fem helger på raken som vi ska spela. Det känns fint, säger Salman.

Sammanlagt är 44 lag från Västergötland anmälda till futsal-DM. Tävlingen inleds med gruppspel i tio grupper. Gruppsegrarna och de två bästa tvåorna går vidare till finalspelet som avgörs i Grästorp den 18 december. De två bästa lagen i finalspelet tar Västergötlands två platser i SM i futsal 2012.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons