Annons
Nyheter

Färre futsalträningar för UIFK

Trots att tre raka finaler har gett två cupsegrar har UIFK dragit ner på träningen inför årets Minuten cup.
– Vi lägger i stället fokus på utomhussäsongen. Men när vi står på golvet i morgon går vi garanterat för seger, säger Marcus Sjöbring.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2013

Ulricehamns IFK är titelförsvarare när Minuten cup avgörs i morgon. En titel som borde förpliktiga, inte minst med tanke på att det också är UIFK som även arrangerar den hetaste futsalcupen i bygden.

– Vi har inte tränat lika mycket som tidigare år inför cupen, utan vi har dragit ner ganska mycket på de passen, säger tränaren Marcus Sjöbring.

Annons

Att hemmafavoriten väljer att sänka sin ambitionsnivå tarvar förstås en förklaring. Inte minst med tanke på att läktarna brukar vara välbefolkade av blåsvarta supportrar.

– Det beror på att vi har krävt mycket av spelarna under den gångna säsongen och vi minskar inte på de kraven framöver. Därför ville vi att spelarna skulle ta det lugnt ett tag för att kunna orka med 2013 och då fick det bli färre träningspass med inriktning på futsal, säger Marcus Sjöbring.

Men det är även en långsiktig planering med tanke på utomhussäsongen som gör att UIFK inte varit lika flitigt med futsaltränandet.

– Målet för UIFK:s herrseniorer är att ta sig till division 2. Inte nödvändigtvis redan till nästa säsong men det långsiktiga målet är i alla fall att vi skall nå dit. För att lyckas med detta måste vi vara på topp när serien startar men historiskt sett har UIFK oftast gjort en dålig premiär. Det har också blivit klent med poäng under våren. Vi analyserar det som att det beror på en två månader lång futsalsäsong och har därför dragit ner på den delen för att alla skall vara laddade när serien drar igång. Minuten cup är därför den enda futsalcupen vi kommer att spela i vinter och någon mer sådan träning blir det inte.

Ni har redan givit upp segerambitionerna?

– Absolut inte. När vi går ut till match i morgon är det för att vinna – tro inget annat. Vi har inte lagt tid på passningsövningar eller teknikträning utan haft sex intensiva träningar med fokus på att spela ihop laget.

Är spelarna med på det här?

– Det är väl lite blandad kompott om beslutet att inte spela mer futsal. Däremot är truppen som helhet med på att fokus och satsningen måste vara på utomhussäsongen.

Favoriter till cupsegern?

– Åsarp/Trädet är garanterat taggat efter att inte kunnat försvara segern i fjol. Gällstad är säkert också revanschsuget efter finalförlusten på straffar senast. Jag vill också höja ett varningens finger för Södra Ving som mycket väl kan komma att spela final i år.

Annons

Mot?

– Förhoppningsvis mot UIFK.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons