Annons
Nyheter

Far och dotter dömer SOC

Jan-Olof och Jenny Sundh har blivit uttagna att tillsammans döma Swedish Open Championship. Där kommer hela världseliten att finnas på plats.
– Det känns superroligt, säger Jenny.
Nyheter • Publicerad 9 augusti 2011
Jenny Sundh och pappa Jan-Olof ska döma SOC.
Jenny Sundh och pappa Jan-Olof ska döma SOC.Foto: Carina Carlzon

I dagarna kom beskedet. Jan-Olof och Jenny Sundh ska tillsammans döma Swedish Open Championship (SOC) i bordtennis. Tävlingen äger rum i Stockholm 19-23 oktober och hela världseliten kommer att finnas på plats.

– Det kommer att bli en upplevelse. Själv har jag varit och kollat på tävlingen några gånger och faktiskt varit med som funktionär, säger Jenny.

Annons

Men aldrig tidigare har Jenny varit med i rollen som domare. När hon är på plats för att döma kommer uppdraget hennes största hittills. En landskamp i Falköping för två år sedan är det största hon dömt tidigare. Hon brukar även vara rättskipare i pingisligan, herrarnas högsta serie.

– SOC kommer att vara kul på många sätt. Att vistas i den miljön när man inte kan vara där som spelare och istället vara där som domare känns häftigt. Man är en del av tävlingen och där får man träffa många stora spelare. Jag älskar ju pingis.

Exempel på spelare som kommer att tävla är världsmästaren Wang Hao. Övriga kineser som Ma Long, Ma Lin, Wang Li King ska också delta. Anda kända namn är tysken Timo Boll, Jörgen Persson och Robert Svensson.

– Desto bättre spelare, desto bättre koll har de på vad som är rätt och fel. Det är en annan känsla. Jag tror det är mer proffsigt och spelarna vet vad som gäller. På det sättet blir det inte svårare att döma en sådan tävling.

Att få vara där med pappa Jan-Olof kommer också att vara speciellt.

– Vi hoppas att vi får döma vid samma bord, pappa som huvuddomare och jag som biträdande domare. Det är skönt att vara med någon man känner, då känns det tryggt.

Jan-Olof säger:

– Det är ett hedersvärt uppdrag att få döma stora internationella tävlingar.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons