Annons
Nyheter

Fansen valde soffan framför Folkan

Hanna Falk på bio var ingen riktig publikmagnet. Ulricehamnarna valde soffan istället för Folkets hus.
Nyheter • Publicerad 18 februari 2010
Foto: 
Hanna Falk i storformat lockade inte mycket mer än 50 besökande till Folkets hus.
Hanna Falk i storformat lockade inte mycket mer än 50 besökande till Folkets hus.Foto: 

57 personer satt bänkade i Folkets hus i Ulricehamn då Hanna Falk körde prologen i OS-sprinten. Betydligt färre än vad arrangörerna räknat med.

– Helt klart en liten besvikelse. Vi räknade lite lätt och tänkte att hälften av dem som köpt åkkort vid Lassalyckan i år kunde komma och några även ta med sig en kompis. Då hade vi haft 200 personer. Någonstans där hade vi siktat, säger Rolf Engberg, en av initiativtagarna.

Annons

De som kom fick till en början se en spännande prolog. Det första suset gick genom publiken då André Pops i SVT:s OS-studio sa att det varit dramatik redan på uppvärmningen. Många tankar gick då till Hanna Falks ljumske.

Nu visade det sig att det var huvudfavoriten Petra Majdic som vurpat vådligt och skadat sig på uppvärmningen.

Nästa sus kom då Hanna Falk svängde in på upploppet. Klockan hade tickat oroväckande långt och det stod tidigt klart att det skulle bli en nervös avslutning för att eventuellt räkna in Falk bland de 30 bästa.

Det gick vägen, med nöd och näppe, och resten av kvällens program kunde ta vid. Journalistlaget vann frågesporten innan besökarna kunde umgås över en kopp kaffe och OS-prata.

Med hjärtat fortfarande i halsgropen, efter Anja Pärsons våldsamma fall, tog sig publiken sedan an Hanna Falks finalåkande. På storbild en stor upplevelse.

– Synd att inte fler fick uppleva det. Antagligen drar soffan hemma för mycket när det är OS på TV, gissar Rolf Engberg.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons