Annons
Nyheter

Fall fällde båda systrarna Falk

Det blev bokstavligt talat platt fall i comebacken för Hanna Falk. Även lillasyster Maja gick omkull i SM-sprinten.
Nyheter • Publicerad 30 januari 2012
ARKIVFOTO Hanna Falk hade farten för en kvartsfinalplats men föll på ett fall i SM-sprinten i Östersund.
ARKIVFOTO Hanna Falk hade farten för en kvartsfinalplats men föll på ett fall i SM-sprinten i Östersund.Foto: Mikael Sepp

– Det var bara att skratta åt eländet. Just när jag kom i mål så såg jag någon ligga och sprattla i sista nedförsbacken och det var Maja, säger Hanna Falk.

Så mycket att skratta åt var det egentligen inte. Hannas tid hade säkert räckt till en kvartsfinalplats och det hade varit värdefullt.

Annons

– Jag hade velat få ett eller två race till för att se om kroppen hade vaknat. Nu blev det inte så och det känns lite surt. Ett fall var väl inte direkt vad jag behövde. Det var synd för Maja också. Hon åkte riktigt bra fram till fallet och hade utan tvekan gått vidare från prologen.

Fanns det ändå något positivt med att stå på startlinjen igen?

– Ja, bara att vara tillbaka var roligt. Det går sakta men säkert åt rätt håll.

Några mer fasta planer för den närmaste framtiden?

– Nej, inte tävlingsmässigt. Jag ska komma igång med träningen och känna att kroppen svarar igen.

Madeleine Thorn var den tredje UIF-åkaren i damklassen och hon tog sig förbi prologen innan det blev stopp i kvartsfinalen.

Thorn, som fortfarande är junior, gjorde ett bra lopp på lördagens 10 kilometer fristil. Här blev hon nummer 16 och var 2.56 efter Charlotte Kalla som tog guld. En insats som kan vara ett plus i kanten då JVM-laget ska tas ut.

De lokala herråkarna var långt efter kanonerna när det handlade om 15 kilometer i fri stil. Samuel Norlén, UIF, blev 69:a, drygt sex minuter efter Marcus Hellner och var med det minuten före klubbkompisarna Emil Ekman och Linus Larsson och Tranemos Erik Johansson.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons