Annons
Nyheter

Falks ljumske inflammerad

Bulletinerna gällande Hanna Falks skada avlöser varandra. Sent i går kväll sades ljumsken vara sämre igen. En inflammation gör att Falk får vänta med skidträning.
Nyheter • Publicerad 9 februari 2010

I en intervju med TT säger den svenske förbundskaptenen Joakim Abrahamssom att Hanna Falk har en inflammation i vänster ljumske. Skadan är alltså värre än vad Hanna och det svenska teamet först trodde.

– Hon kan köra styrka i överkropp och intervallträning på testcykel eller roddmaskin, så det går att hitta lite olika vägar för att hålla i gång konditionsträningen, säger Abrahamsson till TT.

Annons

I bästa fall kan Hanna Falk börja åka skidor med full kraft igen under onsdagen. Då är det exakt en vecka kvar till OS-sprinten.

– Det är aldrig bra att ha en skada en dryg vecka innan tävling, men vi får hoppas att det är lindrat om ett par dagar, säger Joakim Abrahamsson.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons