Annons
Nyheter

Falk utanför landslaget

Hanna Falk finns inte med i den landslagstrupp som tagits ut till helgens världscup i Milano.
– Hon är just nu inte i den form som krävs för att bli uttagen, säger förbundskaptenen Rickard Grip.
Nyheter • Publicerad 11 januari 2012

Det blir ingen Hanna Falk i landslagsdress när sprintåkarna i helgen gör upp om världscuppoäng i Milano. En inte helt oväntad laguttagning med tanke på Hannas resultat tidigare årets i världscup.

– Hanna åkte på en förkylning under juluppehållet och har inte kunnat träna ordentligt sedan dess. Hon är i nuläget alltså inte ordentligt förberedd för en världscuptävling, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

Annons

Även efter uppehållet har det varit lite motigt för UIF–åkaren. I helgen körde hon ett tio kilometers lopp och kom trea i D21-klassen på tiden 37,29 vilket var ungefär en minut långsammare än klubbkamraten Madeleine Thorn i D19-20-klassen.

På sin hemsida förklarar Hanna att beslutet är taget i samråd med förbundskapten Grip men att det ändå inte varit ett helt enkelt beslut att fatta. Hanna berättar också att hon nu tar semester och vilar upp ett tag från skidor, twitter och hemsidan.

Hur tar Hanna den här situationen?

– Visst kan det precis som för alla andra vara lite upp och ner på jobbet en del dagar, men jag tycker hon är på gott humör.

Hon sitter alltså inte och deppar?

– Absolut inte. Snarare är det väl så att hon är ännu mer inställd på att hitta tillbaka till den kapacietet som vi vet att hon har.

Någon risk för att Hanna kan ta i för hårt i sin ambition att komma tillbaka?

– Det tror jag definitivt inte. Vi har täta och bra kontakter och Hanna är en mycket klok person som lärt sig lyssna på kroppens signaler.

När kan det bli tal om tävling igen för Hanna?

– En nästan omöjlig fråga att svara på men jag blir inte speciellt förvånad om vi får se henne ute i spåren om en dryg vecka.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons