Annons
Nyheter

Falk trea – men diskades efteråt

Hanna Falk var trea i mål i sprintfinalen i Skandinaviska cupen i Falun. Men efter målgång diskades hon för att ha tagit skejtskär på upploppet.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2015

UIF-stjärnan inledde dagen med att bli åtta i prologen, knappt fem sekunder efter ettan Charlotte Kalla.

Därefter följde Hanna Falk upp med andraplatser i både kvarts- och semifinal, där hon fick stryk mot Magdalena Pajala respektive Stina Nilsson.

Annons

I finalen där hon, förutom norskorna, även ställdes mot Kalla, Nilsson och Ida Ingemarsdotter var Falk snabbast av svenskorna. Marginalen upp till Gjeitnes, som målfotoslog Harsem, var 1,26 sekunder. Stina Nilsson var knappt sju tiondelar bakom Falk på fjärdeplatsen.

Men Falk diskades alltså av juryn, som ansåg att hon tagit skejtskär när hon spurtade utanför spåren på upploppet.

På Instagram skriver UIF-åkaren: ”Kul att få känna på den tuffa VM-banan. Trodde jag blev trea i finalen...men blev nerflyttad sist i finalen på grund av skateskär på upploppet. Juryn har alltid rätt så jag får ta mitt straff”.

Viss förvirring rådde i Internationella skidförbundets liverapportering från Falun. I den första resultatlistan stod det att Charlotte Kalla hade diskats, men det var alltså Falk. Stina Nilsson flyttades upp till tredje plats, med Kalla som fyra och Ida Ingemarsdotter som femma. Hanna Falk blir i och med diskningen sexa i dagens sprinttävlingar.

Bortsett från diskningen var det ändå en ny fin Hanna Falk. Mycket talar för att hon får återvända till hemmabanorna i Falun för att tävla i VM om en dryg månad.

Övriga UIF-damer gjorde också bra i från sig i dagens klassiska sprint. Maria Nordström blev 16:e dam och Emilie Cedervärn 23:a, efter att båda slagits ut i kvartsfinal.

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons