Annons
Nyheter

Falk tillbaka i världstoppen

Hanna Falk är tillbaka på allvar. Bara ett felskär och en mycket formstark Charlotte Kalla stoppade henne från att vinna sprintpremiären i Bruksvallarna.
Nyheter • Publicerad 24 november 2013
Arkivfoto. Hanna Falk är tillbaka i toppen.
Arkivfoto. Hanna Falk är tillbaka i toppen.Foto: Mikael Sepp

Hanna Falk hade den klart snabbaste prologtiden i Bruksvallarnas sprinttävling som samlat i stort sett hela den svenska eliten. Tävlingen var också kryddad med en del internationella toppnamn.

I kvartsfinal och semifinal gick Hanna Falk relativt enkelt vidare efter seger i båda loppen. Hanna åkte snabbt i starten för att sedan lägga sig som tvåa i den starka motvinden. I den sista uppförsbacken tog hon sedan kommandot och höll undan.

Annons

Finalen fick ett liknande utseende med den skillnaden att Charlotte Kalla orkade svara i den branta backen. Kalla, som vunnit de båda traditionella loppen fredag och lördag, var först in på upploppet, enbart hotad av Hanna Falk.

Falk gick ut i eget spår och var på väg ifatt då hon fick ett felskär, eller snarare fastnade med skidan i snön, och tappade fart. Kalla vann, någon meter före UIF:s Falk.

Hanna Falk fick mycket beröm av SVT:s expert Anders Blomqvist och han, och alla andra, kunde konstatera att Falk nu är tillbaka på en nivå som liknar den då hon slog igenom för fyra år sedan. Falk kommer efter andraplatsen i premiären nu vara ett givet namn då världscupen startar.

Henrik Erickson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons