Annons
Nyheter

Falk och Sivermark i landslaget

Två UIF-are debuterar i landslaget den 29 januari. Det är skidåkarna Maja Falk och Frida Sivermark som tagits ut till Nordiska juniorlandskampen.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2010
Frida Sivermark.
Frida Sivermark.Foto: Arkiv/Leif Fjellström

Efter en lyckad säsongsinledning belönades både Maja Falk och Frida Sivermark med en juniorlandslagsplats i tisdags. Förbundskaptenen Niclas Grön har tagit ut sex tjejer och sex killar till truppen.

– Det var inget jag räknade med men jag visste att jag hade chans på en plats eftersom det har gått bra både i Boden och Åsarna, säger Maja Falk.

Annons

Mest nöjd är Maja med sin insats i jämtländska Åsarna i helgen.

Falk åkte in på en andraplats på fem kilometer fri stil och följde upp silverplaceringen med en fjärdeplats på söndagen, fem kilometer klassisk åkning.

Just en halvmil är en av distanserna i finländska Kuopio där juniorlandskampen avgörs. Dessutom kommer Maja och Frida att köra ett sprintlopp i fri stil och en avslutande stafett.

Uppdraget i den svenska landslagsdressen gör att UIF-arna missar Götalandsmästerskapet som avgörs samma helg.

– Jag hoppas att det blir värt det, säger Maja.

Falk kommer att göra lite förändringar i sin träningsplanering på grund av uppdraget i blågult. Ökad träning nu och mindre precis före avresan till Finland, allt för att komma till Kuopio i bästa form.

I dagsläget är det skoldagar på skidgymnasiet i Torsby som gäller men till helgen kommer Maja hem till Ulricehamn och kommer då att tävla i Uponorloppet i Borås på söndag.

Även Karl-Johan Westberg, som när det gäller orientering tävlar för OK Tranan, har tagits ut till juniorlandskampen.

Deltagare från Danmark, Estland, Island, Lettland, Litauen, Norge, Sverige och Finland är inbjudna att tävla i disciplinerna längd, nordisk kombination och backhoppning. Även deltagare från andra länder som USA och Kanada kommer att finnas på plats i Kuopio.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons