Annons
Nyheter

Falk krossade motståndet

Ett ryck direkt och sedan var det Hanna Falk i ohotad ledning. Hemmahoppet motsvarade alla förväntningar i hemmatävlingen i riksomfattande Vattenfall Cup.
Nyheter • Publicerad 14 februari 2009
Hanna Falk var överlägsen i finalen i D19-20 på hemmaplan. Hon hade så god marginal bak till Hanna Brodin att hon kunde kosta på sig ett glädjeskutt på mållinjen.
Hanna Falk var överlägsen i finalen i D19-20 på hemmaplan. Hon hade så god marginal bak till Hanna Brodin att hon kunde kosta på sig ett glädjeskutt på mållinjen.Foto: Leif Fjellström

Det blev exakt den dag på Lassalyckan som UIF:s Hanna Falk hade önskat sig. För när den största hemmatävlingen på flera år genomfördes på hemmaplan så fick Hanna känna segerns sötma och kliva högst upp på prispallen efter A-finalen.

– Det känns underbart. Jag ville verkligen vinna den här tävlingen, säger Hanna.

Annons

Och som hon gjorde det. Inför tävlingen så förklarade Hanna att det gällde att ta sig vidare utan att bränna alltför mycket krut på vägen fram till A-final. Men på den inledande prologen var hon snabbast och slog Hanna Brodin, ledaren av Vattenfall cup, med tre sekunder och de båda var helt överlägsna i D19/20. Alltså inget tal om att spara krafter där.

– Det gäller att sätta sig i respekt, förklarar Hanna.

Tydligen fungerade den taktiken perfekt, för i kvarts- och semifinal var det ingen som ens var i närheten av Hanna Falk.

Scenariot blev nästan detsamma i A-finalen. För det som förväntades bli en rafflande uppgörelse mellan de båda Hannorna Falk och Brodin blev i princip till en ren defilering från hemmafavoritens sida. Snabbast ut från startfållan och redan i första backen blev det en lucka till tvåan Brodin. En lucka som sedan växte fram till målgång och någon fara för segern var det egentligen aldrig någon gång.

– Jag ville göra mitt eget lopp och inte bry mig om vad de andra gjorde, säger Hanna, som utan konkurrens var den gladaste vinnaren på Lassalyckan.

För övriga lokala åkare blev det kvartsfinal för både UIF:s Emelie Cedervärn i D17/18 och Marcus Johannson, Hössna IF, i H19/20 medan Tranemo IF:s Erik Johansson inte gick vidare från prologen.

H21 vanns av skrällen Teodor Peterson, Åsarna och D21 av nästan lika stora överraskningen Mia Eriksson, IFK Tärendö.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons