Annons
Nyheter

Eva och Therese blickar tillbaka

De hade aldrig suttit på ett flygplan innan. Nu har de fem flygresor i bagaget och minnen för livet. Ewa Isacsson och Therese Gahnström kan blicka tillbaka på Special Olympic Summer Games i Aten med ett leende på läpparna.
Nyheter • Publicerad 19 juli 2011
Ewa Isacsson och Therese Gahnström hade det bra i Grekland. Men visst var det varmt emellanåt. "När vi tränade en gång brände det i fötterna"
Ewa Isacsson och Therese Gahnström hade det bra i Grekland. Men visst var det varmt emellanåt. "När vi tränade en gång brände det i fötterna"Foto: Labrini Stavrekas

Det är långt ifrån alla som haft förmånen att representera Sverige i ett OS. Ewa Isacsson och Therese Gahnström är två idrottare som kan stoltsera med det. De var nämligen två av sammanlagt sex Timmeletjejer som representerade Sverige i fotboll under Special Olympics Summer Games. Och minnen fanns det gott om efter äventyret.

– Vi har tränat, varit på utflykter och ätit god mat, säger Therese Gahnström.

Annons

Gänget började sitt äventyr på Rhodos tillsammans med hela svenska truppen. Sedan var det Aten som gällde när fotbollsturneringen skulle äga rum. På frågan vad som var allra häftigast under mästerskapet blev svaret invigningen.

– Häftigast var när de tände elden! säger Therese.

Ewa Isacsson håller med, nickar och ler. Ledaren Ingela Hindström säger:

– Det var som vilken OS-invigning som helst. Stevie Wonder var gästartist och Vanessa Williams var presentatör.

En invigning innebar såklart också en inmarsch. En inmarsch som säkert gjorde att det fladdrade till lite extra i magtrakten. För visst måste det ha varit nervöst att gå in i den klassiska olympiska stadion i Aten?

– Nej, det var bara till att traska på och hålla farten. Men det var svårt att hålla ihop flaggan. När vi gick in var det några som hade gula tröjor, andra hade blå. Så när vi gick in skulle det se ut som svenska flaggan, säger Therese.

För Ingela som är ledare väntade ett visst ansvar under vistelsen i Grekland. Men det var inte betungande.

– Jag känner tjejerna sedan innan. Det enda jag var lite nervös för var hur flygresorna skulle gå. Ingen hade suttit på ett flygplan innan. Sammanlagt blev det fem flygresor med mellanlandningar inräknade och det gick jättebra.

– Starten var bäst, säger Ewa.

– Ja, det kittlade till i magen, precis som på Liseberg, säger Therese.

Annons

Invigning, flygresor, kulturella utflykter, härliga hotell med pooler som låg nära havet och fotbollsmatcher avklarade. Ändå fanns det annat som duon pratade extra om, och det var vattenkrig. Vattenkrig blev det nämligen gott om och dessutom lurade de Ingela en gång under vistelsen.

– Vi lurade henne och sade att vi skulle till apoteket. Egentligen var vi och köpte ett halsband till henne, säger Therese stolt.

Att mästerskapet var en upplevelse att minnas för livet var helt klart. Maskotar, pins och landslagskläder är minnen från resan. Det bästa av allt?

– Att spela fotboll och träffa andra lag med spelare som har samma problem som oss, säger Therese.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons