Ett poäng till UIF i hemmapremiären

UIF:s upphämtning i sista perioden räckte inte till seger. Laget föll i förlängning i hemmapremiären.
Nyheter • Publicerad 5 oktober 2014
Tobias Nilsson tog över målvaktsuppdraget i UIF efter Tibros tredje mål i matchen och han spelade inspirerat.Foto: Carina Carlzon

När Tibro spelade pucken i sidled framför Tobias Nilsson i UIF-målet var inte hemmaspelarna alerta och Andreas Adolfsson avgjorde matchen i förlängning. Ulricehamn förlorade med 4–5 men tog säsongens första poäng.

– Vi får glädja oss över en pinne och spelet i tredje perioden, säger Tobias Nilsson.

Nilsson byttes in inledningen av den andra perioden när UIF släppt in två mål på tre minuter, ställningen var då 1–3.

Unge Nilsson, 19 år, blev snabbt uppvärmd. Tibro pepprade på med skott mot honom. Tobias spelade inspirerat och gjorde bra räddningar på Tibros avslut. Den mest kvalificerade insatsen var i periodens slutsked när gästerna kom i ett två mot ett-läge och Nilsson fick ut benskyddet i precis rätt läge.

– För mig personligen var det bästa som kunde hända att jag fick mycket skott, jag kom snabbt in i matchen.

Ulricehamn i övrigt var inte med i matchen under mittperioden. Tibro tog över händelserna helt.

– Vi får för långa byten och det gör att spelarna blir trötta och tappar pucken, säger tränaren Daniel Elofsson.

Elofsson känner igen beteendet från Bäckenmatchen i onsdags och tidigare säsonger med UIF.

När inte mittperioden inte är något att minnas för UIF:s del kan laget istället glädja sig åt den sista perioden.

Efter fem minuter pricksköt återvändaren Linus Drott in 2–3. Därefter öste hemmalaget på framåt med full kraft.

Marcus Lundgren, Christoffer Ferm och Marek Wypasek hade varsina vassa avslut och när Dennis Landgren själv tog in pucken i offensiv zon och sköt in 3–3, endast tre minuter efter Drotts mål, kändes det fullkomligt logiskt.

De 555 personerna på läktaren levde sig med i matchen och väntade sig antagligen ett ledningsmål för hemmalaget efter Drotts pärla.

Så blev det inte.

En UIF-back schabblade i egen zon och Tibro fick ett gratisläge. I röran som uppstod framför Nilsson i kassen petade Tibro in sitt fjärde mål.

– Pucken låg under mig och sedan crosscheckar de in en back på mig och då kommer pucken fram, säger Tobias Nilsson, som inte delade domarens uppfattning om att det var ett korrekt mål.

UIF vek inte ned sig och Linus Drott hade ett tungt skott direkt efter Tibros ledningsmål.

När mindre än två minuter återstod visade hemvändaren Sebastian Meijer kyla framför mål. Patrik Andersson serverade från en position bakom mål och Meijer sköt från nära håll in 4–4-kvitteringen. Drygt en minut senare såg det ut som UIF skulle köra en form av repris på kvitteringsmålet. Patrik Andersson, från samma position vid målet, spelade fram till Oskar Bygård. Skillnaden var att målvakten räddade avslutet.

– Vi tar med oss prestationen i sista perioden. På onsdag är det dags för möte med Trollhättan, säger Daniel Elofsson.