Annons
Nyheter

Ett ögonblick, Hanna Falk...

... skidåkare med OS i tankarna. Vad gör du just nu och hur är läget inför söndagens uppgift i Estland?
Nyheter • Publicerad 15 januari 2010
Foto: 

– Jag håller på att packa och greja. Vi åker i morgon (fredag) till världscuptävlingarna i Otepää och därefter blir det direkt till SM i Piteå. Därför är det en del som måste vara i ordning eftersom jag inte mellanlandar något i Torsby.

Hur viktig är sprinten i helgen med tanke på OS?

Annons

– All träning är ju inriktad på OS så då är ju resultatet i Otepää inte livsviktigt. Men jag har tränat hårt sedan mitten av december och är jättesugen på att få köra en sprint nu. Det behövs lite snabbhetsträning också och då måste det till en tävling ibland. Sedan är det också viktigt att få vara med om själva tävlingsmomentet och alla förberedelser innan start. Men när jag väl är på startlinjen då är förstås siktet inställt på seger.

Vilket besked vill du få genom tävlingen?

– Egentligen förväntar jag mig inget besked och behöver nog inget heller. Jag har som sagt tränat hårt men det gäller inte ligga på rätt sida gränsen så det inte blir för mycket. Men det känns ok i kroppen och jag vet att formen är bra.

Så tävlingen blir inte bara ett träningspass inför OS?

– Nej. De flesta av mina blivande motståndare i OS är med och då är det bra att sätta sig i respekt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons