Annons
Nyheter

Ett ögonblick...

Hanna Falk som har varit uppe i Östersund på ett fem dagar långt intensivt läger med längdlandslaget.
Nyheter • Publicerad 6 augusti 2011
Foto: Labrini Stavrekas

Hur tufft har det varit?

– Det har varit väldigt tufft. Efter fem dagar känner man sig sliten i kroppen. Jag har ont lite överallt. Det har varit många intensiva pass och full fart hela tiden.

Annons

Vad har ni gjort?

– Fart har varit fokus på lägret. Vi har kört många testrace och bland annat kört löpning på bana över 3000 meter, sprinttävlingar på tio kilometer, stakrace på väg. Det har också blivit mycket löp- och rullskidstester. Allt för att känna på tävlingstempo.

Något speciellt du minns extra från lägret?

– Nej, men det som var bäst var att det en sådan blandning på passen. Det var roligt. Sen var det kul att träffa tjejerna igen och köra på mycket fart. Lägret var speciellt eftersom det var kort och intensivt.

Hängde du med bra?

– Jag var väl varken först eller sist. Det kändes som att jag hängde med hyfsat bra.

Hur mycket träning blir det för dig just nu?

– Sedan julimånad har jag tränat mycket på egen hand och då har det varit mycket mängdträning. Det blir två pass om dagen, fem-sex dagar i veckan. Jag tycker att det har gått bra i sommar och jag känner mig stark. Just nu är det en tung träningsperiod och då blir man lite trött och sliten. Men det är bara till att ligga på och träna och kämpa.

Vad väntar härnäst?

– Nästa helg kommer jag hem till Ulricehamn och har skidskola. Direkt på måndagen efter väntar läger i Valådalen, ett mer traditionellt läger.

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons