Annons
Nyheter

Erik jagar VM–plats

Inte med till EM men hoppet om VM lever kvar hos Erik Öhlund.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2010

I helgen gjorde Erik Öhlund tävlingscomeback efter att ha tvingats till vila i tre veckor på grund av sjukdom. För när Arvika arrangerade elitserietävlingar tog UOK–aren sin chans att försöka övertga landslagsledningen om att ha är ett namn för VM i Trondheim i augusti genom femte plats på långdistansen.

– Jag är uttagen att springa Nordic tour och har då möjligheten att visa att formen är på uppåtgående efter mitt uppehåll, säger Erik.

Annons

Målet för Erik är förstås att komma med till VM och det hoppet har kvar trots att han inte finns med i den trupp som är uttagen till EM i Bulgarien.

– Det är en helt annorlunda terräng än vad som senare väntar i Trondheim och eftersom jag trivs bättre i Norge så har jag helt klart möjligheten att med bra resultat i Nordic cup. ändå få springa VM.

I Arvika tappade Erik tre minuter på några missar men kom i sällskap med blivande segraren Martin Johansson och de båda höll sedan tillsammans farten uppe under andra halvan av loppet.

– Jag tycker det visar att jag har en mycket hög lägstanivå när jag kan besegra flera toppnamn trots mitt uppehåll. Med några veckors träning i benen så blir det ännu bättre.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons