Annons
Nyheter

Erik blir hare

friidrott Det viktigaste för Erik Öhlund är ha koll på farten i 15 kilometer. För då har han lyckats med sin uppgift i årets Göteborgsvarvet.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2010

När Erik Öhlund ger sig iväg ut på halvmaran i Göteborg så följer han ett tidsschema som innebär en tid i mål på under 70 minuter. Fast inte för egen del.

– Jag skall springa tillsammans med Isabellah Andersson, som har det svenska rekordet på halvmara. Men eftersom hon satte rekordet på en tävling i Holland så vill hon nu försöka förbättra det på hemmaplan och då skall jag hjälpa henne med farthållningen över Hisingen, säger Erik Öhlund.

Annons

1.10.02 lyder rekornoteringen på och målet är att gå under 1.10. Den tiden skall då jämföras med Eriks personbästa på varvet, vilket är 1.07.

Du skall alltså hålla ett schema som ligger strax över ditt eget rekord?

– När vi tagit oss tillbaka från Hisingen så har vi sprungit 15 kilometer och de sista sex får Isabellah göra på egen hand. Jag skall fullfölja loppet men om jag nöjer mig med att gå i mål eller satsa på en bra tid avgörs hur jag känner mig just då.

Varför offrar du en eventuell egen topplacering för att hjälpa Isabellah?

– Jag har hela tiden sett årets lopp som ett bra träningspass inför jakten på en plats i Ol–VM, så jag försakar inget för det här.

Årets lopp blir det 31:a från starten 1980. Då vann Göran Högberg, Enhörna IF herrklassen på 1.06,17 medan Midde Hamrin, IK Vikingen var snabbast av damerna genom att springa på 1.15,50.

Banrekorden har Sylvester Kimeli, Kenya som 2008 gick i mål på 1,01.21 medan Stine Larsen, Norge, är snabbast dam på tiden 1.09,28 från år 2000.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons