Enkel seger för UIF i Motala

Effektivitet var ledordet när UIF slog Motala med 6-1 på bortaplan i Exeo-hallen. Efter halva säsongen spelad knappar nu UIF in på Töreboda i jakten på fjärdeplatsen, man är bara en poäng bakom efter kvällens resultat.
Nyheter • Publicerad 20 november 2013

Matchen började bra för UIF som tog kommandot direkt, och redan efter tre minuter hade man tagit ledningen genom Jonas Nilsson som snyggt fintade målvakten och satte pucken.

Andra målet lät inte vänta på sig när Marcus Lundgren drog upp en backhand i krysset från nära håll bara två minuter senare. UIF fortsatte att dominera perioden och trots att man släppte in ett mål i boxplay så utökade man även sin ledning till 3–1 precis därefter genom en styrning från Christoffer Ferm, vilket också stod sig fram till periodvilan.

Motala svarade i andra perioden med att attackera med mer fart framåt, men ett effektivt bortalag utnyttjade detta genom att göra 1–4 genom Marek Wypasek, hans första mål i UIF-tröjan. Och inte ens ett målvaktsbyte kunde rädda Motala från ytterligare baklängesmål. Linus Bergman gjorde 1–5, innan 16-årige Oskar Holmqvist svarade för både sitt första mål i A-laget men också matchens snyggaste mål efter väggspel tillsammans Patrik Andersson som gav öppet mål för Holmqvist. 1–6 efter två perioder.

– Det var ett bra pass jag fick, så det var inte så svårt. Kul att göra första målet och kul att spela hela matchen idag, jag har ju varit med som extraspelare innan, säger Oskar Holmqvist som ersatte Oskar Bygård i UIF:s tredjekedja

UIF sänkte tempot lite i tredje perioden och matchen svängde mellan ett reduceringsmål för Motala eller ytterligare ett mål för UIF. Det blev dock inte något mer av den varan utan slutresultatet skrevs till en övertygande 6–1-seger för UIF, som ligger kvar på femteplatsen med 25 poäng på 16 matcher.

Efter Tibros förlust hemma mot Boro/Vetlanda HC och Törebodas övertidsvinst i Nässjö är avståndet upp till den efterlängtade playoff-platsen nu bara en poäng för UIF.