Annons
Nyheter

Energihoppet blev premiären

Nu har UKK tagit ett kliv i utvecklingen. Första poängtävlingen arrangerades i helgen.
Nyheter • Publicerad 17 januari 2015
Det var lite upp och ned för Julie de Flon när hon deltog i Energihoppet.
Det var lite upp och ned för Julie de Flon när hon deltog i Energihoppet.Foto: Leif Fjellström
Vanessa Brinck blev sjua i hemmadebuten i en poängtävling.
Vanessa Brinck blev sjua i hemmadebuten i en poängtävling.Foto: Leif Fjellström

Ulricehamn

Nu har Ulricehamns konståkningsklubb kommit upp sig som arrangörsförening. För i helgen arrangerades den första poängtävlingen i klubbens regi, när klubbtävlingen Energihoppet avgjordes i ishallen.

Annons

– I Västergötlands distrikt så är det kanske fem–sex sådana här tävlingar på en säsong. Att nu UKK fått förtroendet att svara för en av dem, är ett mått på att klubben nu är uppe på en hög nivå, säger tävlingsledaren Johan Helmroth.

Skillnaden mellan en poängtävling kontra en stjärntävling som Åsundens pärla, är att i den senare så koras pristagarna utan att det redovisas några domarresultat. Medan resultaten i en poängtävling är offentliga och där alla kan ta del av hur varje enskild åkare blivit bedömd i de olika momenten.

Det krävs en betydligt större apparat för att klara av ett sådant här arrangemang och därför flera funktionärer fått utbilda sig för att klara de mer kvalificerade uppgifterna som klubben måste klara. Sex domare kommer utifrån och stöttas av fyra funktionärer från klubben.

Till skillnad från många andra sporter så ligger det på klubbens ansvar att få fatt på domare till tävlingen. På den här tävlingen så kom en av domarna från Budapest i Ungern.

– Det kom ett återbud från en domare och då kontaktade vi den här som gjort ett bra intryck på en tävling i Skövde och hon tackade ja. Flygbiljetten var inte mycket dyrare än en inrikes tågbiljett.

Cirka 70 åkare kom till start , en av dem var Julie de Flon från UKK i klassen B13 flickor och tionde plats av 14 startande blev resultatet.

– Jag får vara ganska nöjd. Två av hoppen blev inte bra men annars gick det hyfsat, säger Julie.

Nervöst?

– Lite grand innan tävlingen men väl på isen kändes det bra.

Klubbkompisen Vanessa Brinck lyckades snäppet bättre genom att bli sjua i samma klass.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons