Annons
Nyheter

En profil lämnar UIF

Lagets poängkung lämnar Ulricehamns IF för HC Dalen.
– Jag vill spela så högt upp som möjligt i seriesystemet, säger Linus Bergman.
Nyheter • Publicerad 17 maj 2014
Linus Bergman, i mitten, ska prova på spel ett hack högre upp i seriehierarkin den kommande säsongen och har skrivit på för HC Dalen.
Linus Bergman, i mitten, ska prova på spel ett hack högre upp i seriehierarkin den kommande säsongen och har skrivit på för HC Dalen.Foto: Carina Carlzon

Forwarden Linus Bergman vann den interna poängligan i vintras med 36 poäng, 21 mål och 15 assist. Han har under sina fyra säsonger i Ulricehamns IF gjort ett ordentligt avtryck.

Bland annat återfinns Linus Bergmans namn på andra plats i klubbens statistik över antal mål per säsong genom tiderna. Med 25 fullträffar 2012/13 har Bergman bara Henry Johansson före sig på listan, Johansson gjorde 39 mål i division tre under vintern -02/03. Även i statistiken över flest poäng under en säsong genom tiderna finns Bergman med på en topp fem-plats, 47 poäng producerade han under 12/13.

Annons

Förrförra säsongen var den mest lyckosamma för Linus sett till poängproduktionen men hans 47 poäng räckte endast till andra plats i den interna poängligan som vanns av Jonas Nilsson på 53 poäng.

– Säsongen 2012/13 är ett av mina bästa minnen från tiden i UIF, säger Bergman.

Linus kommer också minnas när UIF var nere och mötte Kallinge/Ronneby i playoff 2 till division ett 2011 och försvann ur kvalet efter tre matcher.

– Hur vi nästan lyckades rubba Varberg i playoff i år är en annan ljus minnesbild.

Chans till revansch på Varberg får Bergman kommande vinter. Varberg Vipers spelar nämligen i samma serie som HC Dalen.

Den södra hockeyettan är serietillhörigheten som gäller för Linus och HC Dalen i år.

– Självklart vill jag göra mycket poäng men målsättnigen är först och främst är att ta en plats i laget.

HC Dalen spelade i samma serie som Ulricehamn i vintras och vann i överlägsen stil serien. Efter ett lyckat kval får de till vintern tampas med bland annat Troja-Ljungby och Olofström.

Fram till hösten går troligen flyttlasset från Ulricehamn till Jönköping för Bergmans del. Fram tills dess blir det en del pendling på riksväg 40 för att vara med på försäsongsträningen i det småländska laget.

Då en klasspelare lämnar UIF har klubben gjort klart med en fortsättning för den rutinerade backen Mikael Svensk.

Annons

Svensk, 31 år, har skrivit på ett så kallat 1+1-kontrakt.

I år spelade Svensk 23 matcher av grundseriens 32 och noterades för två mål och tre assist.

Halmstad HF

HC Dalen

Helsingborgs HC

IF Troja-Ljungby

IK Pantern

Kallinge-Ronneby IF

Kristianstads IK

Mörrums GoIS IK

Nybro Vikings IF

Olofströms IK

Tingsryds AIF

Varberg Vipers

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons