En poäng föll inte KFUM i smaken

KFUM:s herrar fick bara med sig en poäng från hemmamötet med Tibrp. Matchen som utvecklade sig till en riktig nagelbitare slutade 26-26.
– Vi borde ha avgjort tidigare, säger Daniel Mate.
Nyheter • Publicerad 11 oktober 2010
Daniel Mates framfart räckte inte till seger.
Daniel Mates framfart räckte inte till seger.Foto: Labrini Stavrekas
Johan Molander lurar målvakten.
Johan Molander lurar målvakten.Foto: Labrini Stavrekas
Det var tufft i slutsekunderna. Robin Frisk får en omild behandling.
Det var tufft i slutsekunderna. Robin Frisk får en omild behandling.Foto: Labrini Stavrekas

När kampen mellan KFUM och Tibro var det besvikna hemmaspelare som lämnade planen.

– Det känns verkligen inte som en vunnen poäng just nu, säger Daniel Mate.

Anledningen till besvikelsen var att man såg ut att gå mot en relativt säker seger. I första halvlek var nämligen KFUM det bättre laget. Som mest hade man ledningen med fem bollar men det stod till slut 16-13 i paus. Daniel Mate hade redan då stått för sju av målen.

– Jag hade tur att målvakten gick fel varje gång. Nej men jag skjuter mycket också. Skottprocenten kan inte vara så bra, säger han.

Om Mates skytte gav utdelning i första halvlek så gick det trögare i andra. Han fortsatte avlossa skott men Tibros målvakt var med på noterna. KFUM tappade sitt spel, kastade bort bollar allt för ofta och verkade lite nonchalanta. Det straffade sig. Tibro hängde med i målprotokollet och vägrade släppa ifrån sig hemmalaget. Gästerna tog också ledningen när matchklockan stod på 26.32. Matchen blev en riktig rysare till slut. För när Johan Molander satte 26-25 med minuten kvar att spela såg det ut som om han skulle bli matchhjälte. Så blev det inte. Molander drog kort efteråt på sig en utvisning och Tibro kunde få in kvitteringen på straff. KFUM fick sista anfallet i matchen men lyckades inte få in något segermål.

– Vi gjorde det onödigt spännande. Jag tycker att vi var värda två poäng så det känns riktigt surt just nu, säger Mate som totalt stod för tio mål.