Elfsborg utslaget på Dalshov

Rikard Magnussons 1-0 mitt i den andra halvleken var matchavgörande när Dalstorp skrällvann mot Elfsborg i DM.
Nyheter • Publicerad 5 maj 2010
Dalstorp höll jämna steg med Elfsborgs U 21-lag i DM-matchen i måndags. Hemmalaget kunde också avgöra med matchens enda mål. Kvicke Kristian Magnusson (vid bollen) var en av de bästa spelarna i Dalstorp.Foto: Björn Lundgren

Elfsborg kom med ett namnkunnigt U 21-lag till Dalshov för andra omgången i DM i måndags kväll. Spelare som Niklas Hult och Amadaiya Rennie med flera har A-lagsspel på meritlistan och finns av och till med på Elfsborgs reservbänk i allsvenskan.

Hemmalaget hade räknat med att bli starkt tillbakapressade men sådan blev inte matchbilden.

– Efter tio minuter när vi vant oss vid tempot stod vi upp riktigt bra. Framför allt skapade vi förvånansvärt mycket framåt, säger Dalstorps tränare Lennart Josefsson.

Dalstorp hade chansen att göra 1-0 på straff, men brände den. I den 74:a minuten kom istället ledningsmålet genom Rikard Magnusson.

– Först då kändes det som att Elfsborgs spelare vaknade till på allvar. Sista kvarten var det en enorm press mot vårt mål, säger Josefsson.

Elfsborg lyckades, trots flera jättelägen, inte få in bollen och skrällen var ett faktum.

– Riktigt roligt. Det märktes på träningen i tisdags att matchen var speciell för killarna. Det vi kan ta med oss är att inget lag i serien kommer vara bättre än motståndet vi mötte i måndags, säger Josefsson som trots allt var imponerad av de unga Elfsborgarna.

– Det går undan hela tiden och de är otroligt snabba med bollen. Som tur är har vi också ett par kvicka spelare framåt.

Christoffer Segerqvist i DIF:s fotbollssektion sammanfattar matchen som en riktig höjdare men vill också höja ett varningens finger till sitt lag.

– Efter segrar mot både Grimsås och Elfsborg gäller det nu att hålla fötterna på jorden, säger Segerqvist.

Dalstorp - Elfsborg 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 (74) Rikard Magnusson.