Annons
Nyheter

Eleonore är klubbchef i Dalsjöfors

Hon tackade nej till platsen i styrelsen och kom med ett motförslag.
– Jag tyckte att Dalsjöfors skulle ha en klubbchef, säger Eleonore Tammermo, klubbchef i Dalsjöfors damelit.
Nyheter • Publicerad 8 september 2011
Det är elitstämpel på allt runt matcherna i allsvenskan. Så självklart finns det en intervjuhörna med tillhörande bakgrund. FOTO: Leif Fjellström
Det är elitstämpel på allt runt matcherna i allsvenskan. Så självklart finns det en intervjuhörna med tillhörande bakgrund. FOTO: Leif FjellströmFoto: Leif Fjellström

För fotbollsintresserade så kan det inte ha undgått att Dalsjöfors GoIF har det minst sagt kämpigt i damallsvenskan. Kampen för att klara sig kvar förs förstås i första hand på fotbollsplanen, men det är vid sidan av densamma som förutsättningarna för hur striden skall sluta skapas. En som i högsta grad är involverad i jobbet utanför planen är klubbchefen Eleonore Tammermo från Ulricehamn.

– Vi visste redan från början att det skulle bli oerhört tufft att klara nytt kontrakt eftersom vi aldrig varit uppe tidigare utan är är helt nya i allsvenskan. För jag tror inte något lag som är rena nykomlingar har hängt kvar första året, säger Eleonore.

Annons

Ny på jobbet och där även tjänsten som klubbchef är helt ny sedan november i fjol.

– Jag gör allt från att sätta upp matchaffischer till att jobba mot sponsorer. Det är min uppgift att se till att organisationen fungerar och jag är personalansvarig. När det gäller värvningar så sköter sportchefen Ralf Sundhäll den biten.

Rubrikerna i sommar har till största delen handlat om tränarbytet – nye Staffan Thorstensson fick lämna jobbet och i stället kom Joakim Carlsson, som såg till att Dalsjöfors gick upp i allsvenskan, tillbaka. Ett beslut som Eleonore var med om att ta.

– Klart att det var tufft att byta tränare. Men det fungerade inte som det skulle och bland annat var tidsaspekten en jätteviktig faktor för beslutet. Tjejerna tränade fyra gånger i veckan och det visade sig att de orkade inte matchtiden ut. Nu är det åtta pass i veckan och det ser allt bättre ut.

Hur var tankarna när ni anställde Staffan Thorstensson?

– Vi var helt övertyagde om att det var rätt person, en erfaren tränare som bland annat varit assisterande i Västra Frölunda. Men det funkade inte och då var vi tvingade att göra något.

Ni har värvat ett antal spelare under säsongen och det innebär att några andra får lämna laget. Spelare som nu inte får rutin från allsvenskan?

– Det var aldrig självklart att vi skulle värva spelare men vi gjorde den bedömningen att det ändå skulle gynna föreningen på sikt. Vi har inte vänt trenden men i alla fall bromsat fallet och det har fått effekt på spelarna. Nu inser de att de kan spela på den här nivån och flera har lyft sig ordentligt. Skulle vi inte ha bromsat fallet så är risken stor att flera spelare tröttnat och lagt av. Så egentligen tror jag vi blir bättre rustade inför fortsättningen på det här sättet även om vi skulle tappa en del spelare till nästa år.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons