UIF har fått upp farten och hittat målet. Tacka Linus Drott för det.
Nyheter • Publicerad 22 januari 2010
Linus Drott i centrum. Efter skadan har Drott satt fart på UIF:s spel.
Linus Drott i centrum. Efter skadan har Drott satt fart på UIF:s spel.Foto: Henrik Erickson

UIF satte högst fart redan från nedsläpp i den första perioden. 1-0 kom redan efter 2.25 och det var Linus Drott som satte an tonen.

Drott som varit skadad stora delar av säsongen är en spelare som UIF saknat. Med kraft gjorde han 1-0 i numerärt överläge.

Dalen kom tillbaka till jämnt läge innan Patrik Andersson svarade för en fin uppåkning och därefter själv satte returen.

I andra perioden dominerade UIF spelet men tränaren Hasse Hansson fick ett flertal gånger höja rösten för att be om skärpning i försvarsarbetet. Sedan Dalen kvitterat tryckte Robin Melltoft in 3-2 och Linus Drott hängde snyggt in 4-2.

En avgörande sekvens i matchen var när hemmalaget galant redde ut ett tre mot fem-underläge i två minuter precis i slutet av den andra perioden. Ett säkert och effektivt försvarsagerande här gjorde att William Rahm inte sattes på några prov.

Inget talade för Dalen under de första minuterna av slutperioden. Patrik Andersson hade ett gyllene läge efter åtta minuter men Dalenmålvakten Viktor Westerlund fick upp benskyddet högt.

Minuten senare kunde Anton Fransson satt femman då han kom fri. Westerlund använde den här gången klubbhandsken.

Istället kalldusch för UIF ytterligare en minut senare. Dalen reducerade på en av få framstötar.

Som tur var för UIF-nerverna kom repliken reptilsnabbt. Linus Drott tog pucken hela vägen från rödlinjen utmed högersargen, vek sedan in och satte 5-3 mellan benskydden.

Dalen kunde aldrig resa sig igen. Mark Andersons 6-3 i öppen bur var bara en bekräftelse på det.

– Jag var grymt spelsugen i dag. Nu har det vänt för oss och jag är säker på att vi är bland de fyra bästa när serien är slut, säger Linus Drott.