Annons
Nyheter

Drömträff för Jalmarsson i Barcelona

Det gjorde inget att Dennis Jalmarsson bara fick se Barcelonas B-lag vinna över Bate Borisov i tisdags. På väg hem från matchen fick han lägga armen om världsspelaren Lionel Messi.
Nyheter • Publicerad 7 december 2011
Dennis Jalmarsson mötte Messi och den artige världsstjärnan ställde förstås upp på en bild.
Dennis Jalmarsson mötte Messi och den artige världsstjärnan ställde förstås upp på en bild.Foto: Privat

Eleverna i årskurs tre på fotbollsgymnasiet i Ulricehamn är i väg på den traditionella resan till Barcelona. Efter Champions league-matchen, där Barcelonas tränare Pep Guardiola lät reserver få speltid efter som Barca redan var klart för åttondelsfinal, inträffade ett oförglömligt ögonblick för Dennis Jalmarsson och Robin Johansson. Den argentinske superstjärnan Messi tankade sin bil och ställde upp på två bilder med de båda unga fotbollskillarna.

– Vi visste att Messi bor i det området där vårt hotell ligger men vi blev ändå överraskade när vi såg honom, säger Urban Svensson, instruktör på fotbollsgymnasiet.

Annons

Messi satt på bänken under matchen på Camp Nou och därför var han snabbt på väg hem efter 4–1-segern.

Gissningsvis är det mötet med Messi som Jalmarsson och Johansson kommer minnas mest från den fem dagar långa resan till Barcelona.

Förutom Champions league-matchen har gruppen från fotbollsgymnasiet hunnit med ett besök hos föreningen Cornella. Klubben är den tredje största ungdomsklubben i Katalonien och har omkring 1000 spelare. Klubbens A-lag spelar i division tre och all verksamhet bedrivs på en enda fotbollsplan.

– A-laget får träna på hel plan en gång per vecka annars delar de upp planen i många bitar för att fler lag ska få plats samtidigt, säger Urban Svensson.

Det finns en tanke om att representanter från Cornella ska komma på returbesök till Ulricehamn och få se idrottsområdet Lassalyckan.

Det är inte bara fotboll som gäller för eleverna under Barcelonabesöket. Igår fick de genomföra "Amazing race" från klockan 10.00–21.00 skulle de besöka flera museer, historiska platser och bland annat räkna antalet torn på La sagrada familia och fotografera en känd person. Jalmarsson hade redan klarat av den sista uppgiften.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons