DM-äventyret slut för Dalstorp

Dalstorp var fyra minuter ifrån en seger. Men istället för vinst blev det en bitter förlust efter ett straffdrama.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2011
Stefan Bohman stod för en bra insats mot IFK Falköping.
Stefan Bohman stod för en bra insats mot IFK Falköping.Foto: Labrini Stavrekas

När Dalstorp gästade IFK Falköping för att spela kvartsfinal i DM såg det ut att bli en jämn kamp på pappret. Och det blev det verkligen. Det bjöds på en riktig nagelbitare. Straffar krävdes för att skilja lagen åt. Tyvärr för DIF:s del räckte inte två kanonräddningar av målvakten Jesper Einarsson. Straffskyttarna i gulsvart kunde inte knyta ihop säcken.

– Vi hade klart vassare chanser i matchen, säger tränaren Lennart Josefsson.

Men de speciellt vassa chanserna från Dalstorps håll var lätträknade i början av första halvlek. Hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt medan gästerna såg lite tama ut. Det straffade sig redan i den 14:e minuten när DIF fick en straff emot sig. 0-1 i baken verkade vara en liten väckarklocka för de gulsvarta. Kvitteringen dröjde inte allt för länge. Lars Gabrielsson kom fri och satte behärskat 1-1. Det målet gav laget ytterligare en injektion men resultatet stod dig halvleken ut.

Andra halvlek blev ungefär likadan. Matchen gick i vågor. Ibland pressade DIF på, ibland var det Falköping. Men det var gästerna som fick in nästa mål. Alfred Hultin hade varit på planen i tolv minuter, sedan rullade han fint in 2-1. Hultin såg ut att bli matchhjälte. Sen kom det. Målet som grusade förhoppningarna en aning. Med bara fyra minuter kvar av ordinarie speltid slog hemmalaget till. Förlängning väntade. Och det blev en förlängning där Dalstorp ändå hade de vassaste chanserna. Vad hjälpte det? Det som såg ut att bli en seger blev istället en bitter förlust.

– Klart vi var här för att vinna och få en match hemma mot Elfsborg men nu blir det inte så. Hur som helst har vi ändå kvalificerat oss till Svenska cupen och det gjorde vi förra året också. Det är bra gjort, säger Josefsson.