Annons
Nyheter

"Det här kommer bli en riktig bombarökare"

Landslagets fotbollsskola i Marbäck fortsätter att locka energifyllda barn. Och det är en skola som är fylld av skratt, spring i benen och sköna kommentarer.
– Det här är toppen, säger ledaren Niclas Björkström.
Nyheter • Publicerad 14 juli 2011

När Landslagets fotbollsskola i Marbäck var inne på sin andra dag fanns inga tecken på trötthet hos barnen. Talangerna som var i åldrarna fyra till åtta år hade nämligen fullt med spring i benen, både på och utanför planen.

– Ska vi spela fotboll snart eller?

Annons

Kommentaren kom från Tor Hultgren som var ivrig att komma igång. Han behövde inte vänta speciellt länge innan ledarna Niclas Björkström och Dennis Dahlén samlade ihop gänget. Sen var det fotboll för hela slanten. Tjejerna och killarna fick bland annat träna på inkast, passningar och bollkontroll. Men det märktes att det var två saker som var extra populärt. En av dem var skotträning.

– Det här kommer att bli en riktig bombarökare!

Alexander Markbrandt varnade Niclas Björkström som fick agera målvakt. Och mycket riktigt, Alexander fick på ett kanonskott och var mäkta stolt efteråt. Han hade även visat prov på fina inkast tidigare.

– När jag gjorde inkast innan kastade jag 20 meter! Jag räknade!

Den andra höjdpunkten på träningen var att spela match. Där kom vinnarskallarna fram och i vissa situationer trycktes det till lite extra. Men det syntes att alla hade roligt. Leendena var stora, spelglädjen likaså. Och lika kul som barnen hade, lika kul verkade ledarna ha.

– Att ha hand om det här är toppenroligt, säger Niclas Björkstöm.

Niclas är eldsjälen bakom fotbollskolan och är nu inne på sitt fjärde år. Varje år verkar intresset för skolan öka och i år blev skolan fullbokad blixtsnabbt.

– Nu är det 20 barn här men egentligen hade vi kunnat vara lika många till, säger han.

På en vecka märks en stor utveckling hos barnen berättar han vidare.

– Här får de lära sig att ta hänsyn till varandra, visa respekt och vänta på sin tur. Viktigast av allt är att de har roligt också.

Annons

Men vad är det som är så kul egentligen?

– Det är roligt att träna fotboll och göra lite mål, säger Arvid Dahlén.

– Jag gör mål varje dag, tillägger Wilhelm Björkström.

Vem vet, kanske fostras en ny Zlatan eller Messi ute i Marbäck. Det får framtiden utvisa.

– Ska vi spela fotboll eller?

Tor Hultgren är ivrig

– Vet du att Kina ligger under jorden?

Alexander Markbrandt

– Ja det vet jag väl!

Tage Rosenberg svarar på Kinafrågan.

– Pappa, vet du vad? Idag ska vi spela ett gäng här och ett gäng där borta.

Alexander Markbrandt igen

– De får prova längdhopp och klättra lite om de känner för det. Om de hittar en mask under träningen och springer för att kolla på den så är det lugnt.

Niclas Björkström

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons