Annons
Nyheter

"Det blir bra tävlingar"

Med konstsnö, skyfflar och frivilliga blir det åkbart till Västgötaloppet/Ulricehamnsloppet.
– Det blir bra tävlingar, säger Lennart Cedervärn från Tvärreds IF.
Nyheter • Publicerad 10 februari 2012

Sedan i lördags har det jobbats hårt för att få till åkbara spår som dessutom skall hålla för över 1 000 åkare. Det ligger konstsnö på elljusslingan medan det är natursnö på resterande 7,3 kilometer spår.

– Vi har lagt ner mellan 150 och 175 arbetstimmar för att få ihop natursnö så det räcker, säger Lennart Cedervärn, en av de ansvariga för skidspåren.

Annons

– Det är mestadels i kurvor och andra utsatta ställen som vi fått dra ihop snö för att få till ett underlag som skall hålla hela helgen.

På elljusslingan blir det fyra spår i bredd medan man får gå ner till tre ute på golfbanan. Eftersom hela slingan är 10,5 kilometer så innebär det förmodligen att det kommer att bli en del trängsel och stockningar ute i spåren.

– Vi uppmanar åkarna att hålla till höger så att de snabbare kan passera till vänster. Jag tror inte det skall behöva bli några problem, säger Lennart Cedervärn.

Starten vid samtliga lopp blir vid skidstadion och med drygt 1 000 åkare på söndagens tävling så blir det garanterat trångt i loppets början.

– Visst kan det bli så, men alla kommer att få plats och vi kommer att kunna hålla isär startleden.

Lördagens fristilslopp är en nyhet och som kommer att gå helt och hållet på elljusslingan. Vilket innebär att arrangörerna måste göra spår på lördagskvällen inför söndagens klassiska lopp.

– Det tar vi gärna på oss eftersom det visar att det finns ett önskemål om ett fristilslopp. Vi var lite tveksamma ett tag om det skulle komma några anmälningar men nu blir det tävling av. Ett bra arrangemang i år och det kommer att öka intresset till nästa år, säger Lennart Cedervärn.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons