Deppig comeback för Jonas Nilsson

UIF borde ha vunnit med minst ett par mål. Nu blev det istället förlust med 4–2 mot Kållered och Jonas Nilssons återkomst slutade i moll.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2015

– Vi gör en okej match, men det går ut på att göra mål. Fruktansvärt tråkigt att förlora, säger Jonas Nilsson.

Han var en av de deppigaste av UIF-spelarna direkt efter matchen. Och man kan lätt förstå besvikelsen.

Att stolparna är målvaktens bästa vänner är en sliten klyscha, men på fredagskvällen måste Kålleredskeepern Markus Karlsson fullkomligen ha älskat målramarna i Lassarinken.

UIF hade under matchen en ribbträff – och hela tre stolpskott. Två av dem tog dessutom i insidan och gled ut bakom Karlssons rygg.

Noterbart är att UIF:s fjärdelina med Christoffer Ferm, Christopher Brorsson och Linus Tisell låg bakom alla ramträffarna.

Andra hade också chanser. Patrik Andersson gjorde till exempel en mycket bra match, men missade också två rena frilägen.

– Det är en tuff sport att spela när man inte får in pucken. Det är bara jobba, jobba och jobba. Men så här är det tyvärr ibland, säger Jonas Nilsson.

Kållered tog inte helt välförtjänt ledningen i den första perioden. I den andra handlade sedan allt om hemmalaget. Kvitteringen kom till slut, när Patrik Andersson hittade fram till Oskar Bygård med en genial passning bakom mål.

Med 1–1 inför tredje perioden var känslan att UIF till slut skulle gå segrande ur striden.

Dessvärre för de svartgula blev ett dumt tilltag från Marek Wypasek avgörande. UIF-backen crosscheckade till synes relativt oprovocerat en motståndare framför offensivt mål och åkte ut två plus två minuter.

Det kurr som därefter uppstod med en Philip Wong i Kållered gjorde att både Wypasek och hans brottningsmotståndare fick gå till duschen i förtid.

Men UIF tvingades till ett långt boxplay, vilket gästerna utnyttjade med knappt elva minuter kvar att spela.

UIF försökte komma tillbaka, men när Kållered något turligt gjorde 1–3 när en retur från Tim Norén gav en bortaspelare öppet mål, var loppet i princip kört.

Kållered avgjorde sedan definitivt i öppet mål innan Robin Melltoft tröstmålade med sin första fullträff för säsongen. Jonas Nilsson var en av framspelarna.

– Jag tyckte att det gick okej för mig, men det är ju ointressant egentligen. Det är laget som ska vinna matcher, säger Jonas Nilsson.

Hur kommer det sig att du är tillbaka?

– Jag har väl varit sugen och hållit igång skapligt. Och så fanns det väl ett litet behov att bredda truppen också.

– Det var jävligt kul att spela, men jävligt tråkigt att förlora. Så kan man sammanfatta min insats. Nu är det bara att ladda om till derbyt mot Nittorp på söndag, säger Jonas Nilsson.

UIF, som tog två poäng mot Kungälv i onsdags, tappar nu mark i tabellen. Hemmaderbyt i morgon blir nu extra viktigt.

UIF-Kållered 2–4 (0–1, 1–0, 1–3)

Första perioden

Mål: 0–1 (16,47) Rasmus Fäldt (Pontus Bern)

Skott: 17–6

Andra perioden

Mål: 1–1 (12,03) Oskar Bygård (Patrik Andersson, Mattias Rydholm-Allard).

Skott: 12–7

Tredje perioden

1–2 (9,03) Calle Landgren (Sebastian Jonsson, Rasmus Fäldt), 1–3 (17,21) Felix Andersson (Christoffer Lindqvist, André Grönros), 1–4 (18,47) Eddie Sundkvist (Petter Liedberg), 2–4 (19,25) Robin Melltoft (Patrik Andersson, Jonas Nilsson)

Skott: 10–11

Utvisningar: UIF: 6x2, 1x5, 1x20 min, KSK: 4x2 min, 1x5 min, 1x20 min

Skott, totalt: 39–24

Domare: Niklas Eriksson

Publik: 192

UIF:s lag: Tim Norén (Isac Engerby) – Anton Netterberg, Marek Wypasek, Robin Melltoft, Robin Thorstenson, Jonas Nilsson – Rickard Thorstenson, Alexander Johansson, Dennis Landgren, Sebastian Meijer, Linus Drott – Viktor Svensson, Mattias Rydholm-Allard, Patrik Andersson, Oskar Bygård, Marcus Lundgren – Erik Hallin, Christoffer Ferm, Linus Tisell, Christopher Brorsson.