Annons
Nyheter

Denis försvarar T/V

En gammal Tvärredsspelare är nyförvärvet som skall hålla rent i försvaret.
Nyheter • Publicerad 12 april 2010
Foto: 
Deniss Nähring är en teknisk mittback som vågar hålla i bollen.
Deniss Nähring är en teknisk mittback som vågar hålla i bollen.Foto: 

Denis Nähring har spelat både i Tvärred och Tvärred/Vegby tidigare. Kom tillbaka till T/V förra säsongen efter att han avslutat sina studier i Lund och fått jobb i Kinna. Ändå väljer tränaren Martin Carlsson att presentera honom som ett nyförvärv. Orsakerna är att Denis bara spelade två matcher förra säsongen och att han tillsammans med Per Johansson i år förmodligen bildar mittlås i försvaret.

– Jag spelade för Marieholms IF i fyran i tre år, men hade dubbelregistrering så jag också kunde spela för T/V när jag var hemma i Tvärred. Men sammanlagt så blev det väl 20–talet matcher under de tre åren, säger Denis.

Annons

I Skånelaget spelade Denis på samma plats som i T/V, alltså som mittfältare, men är nu tänkt som ett alternativ till att fylla tomrummet efter Tobias Arvidsson och Rickard Johansson.

– Jag har tappat lite av snabbheten, samtidigt som jag lagt på mig några kilo muskler och pondus. Det är väl därför som Martin ser mig som en eventuell mittback, säger Denis.

Just nu bor Denis hemma hos föräldrarna i Tvärred men kommer att flytta till Göteborg och bli sambo när lägenhetsfrågan är löst.

– Jag jobbar i Kinna så det blir ungefär lika långt till jobbet. När det gäller fotbollen så blir vi fyra stycken som kan åka tillsammans från Göteborg och det underlättar ju mycket när det gäller resorna, säger Denis.

Med tanke på att du börjat jobba och skall flytta – hur viktig är fotbollen för dig?

– Den har varit viktigare. Målet är inte längre att spela så högt upp som möjligt, vilket var min ambition en gång i tiden.

Din familj flyttade till Sverige från Tyskland när du var 15 år och hade spelat fotboll i över tio år. Vilken är den största skillnaden på ungdomsfotbollen i de båda länderna?

– I Tyskland är man bättre på att ta fram bra fotbollsspelare men det sker på bekostnad av en tidig utslagning. Är man inte tillräckligt duktig så får man inte vara med och konkurrensen är stenhård. Tränarna ser mer till kvalitet än kvantitet på ungdomsfotbollen. I Sverige så får alla spela och det är mycket roligare att komma till träningarna här.

Både du och dina bröder är tekniska spelare – varifrån har ni fått den talangen?

– Vi började träna tidigt och spelade alltid spelat fotboll mot varandra när vi kom hem från skolan. Sedan har vi väl ärvt en del gener från pappa som också var en teknisk spelare.

Annons

Vad tror du det är för egenskaper som Martin sett hos dig och som fått honom att flytta ner dig som mittback?

– Blicken och spelförståelsen. Sedan är jag rätt duktig i passningsspelet också

Denis Nähring

Ålder: 25 år

Bor: Tvärred hos föräldrarna

Familj: Skall bli sambo i Göteborg när lägenhet är ordnad

Jobbar: Exploateringsingenjör i Kinna

(Förvaltar mark i Mark, enligt egen beskrivning)

Fritidssysselsättning: Fotboll, gå på gym när tid finns, fiska (tagit fyra gäddor över sex kilo)

Gör helst tunnel på motståndare eller mål på en strumprullare?

– Tunnel. För skall det vara mål så skall det vara snyggt.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons