Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De får köra teamsprinten när Sverige jagar nya pallplatser

Linn Svahn och Maja Dahlqvist bildar inte oväntat det svenska förstalaget i söndagens teamsprint. I andralaget får hemmafavoriten Johanna Hagström chansen med Jonna Sundling.
Johanna Hagström och Maja Dahlqvist får båda köra teamsprint i morgon, liksom USA:s Jessie Diggins.
Johanna Hagström och Maja Dahlqvist får båda köra teamsprint i morgon, liksom USA:s Jessie Diggins.
Foto: Pernilla Rudenwall

Det var ingen stor överraskning att kvartetten ovan skulle få chansen, särskilt inte med tanke på att Hanna Falk – fyra individuellt – har en krånglande rygg.

På herrsidan bildar lördagens segrare Oskar Svensson och Marcus Grate svenskt förstalag, medan Boråsåkaren Karl-Johan Westberg och Johan Häggström kör i andralaget.

Hagström och Sundling kör i den första semifinalen klockan 10.45 och bör om inget oförutsett inträffar få en behaglig resa mot final. Tuffaste motståndarna ser på förhand Schweiz ut att bli, med Nadine Fähndrich och Laurien van der Graaff i laget.

Svahns och Dahlqvists uppgift i den andra semifinalen ser snäppet tuffare ut. Där väntar bland annat Norges förstalag, Slovenien – med Eva Urevc och Anamarija Lampic, femma och sjua på lördagen – samt USA:s båda lag.

I det amerikanska förstalaget kör Sadie Maubet Bjornsen och Jessie Diggins.

– Jag älskar teamsprint, det är det roligaste som finns, säger Diggins till UT.

På herrsidan kör båda Sveriges lag i den andra semifinalen. Ryssland och Italien ser ut som de på förhand tuffaste motståndarna. I första semifinalen är Frankrike och Norge favoriter. Laguppställningarna finns på Fis hemsida.

Semifinalerna sänds inte på tv, men det går att följa dramatiken i UT:s liverapportering i text och bild.

Finalerna går igång klockan 12.45 och sänds i SVT:s Vinterstudion.

Läs mer