Annons
Nyheter

Davos passar Hanna Falk

En ombyggd bana och i bra form – Hanna Falk ser fram emot världscupen i Davos.
Nyheter • Publicerad 11 december 2010
Foto: SCANPIX / NISSE SCHMIDT

På söndag åker Hanna Falk återigen världscupsprint och nu är det schweiziska Davos som står för värdskapet. I fjol blev Hanna sexa i motsvarande tävling och att det skall bli final även i år är definitivt ingen omöjlighet.

– Arrangörerna har byggt om banan så nu skall vi köra två varv om vardera 650 meter. Eftersom det blir en varvning i varje heat så kommer det att bli fart och fläkt när vi kör, säger Hanna.

Annons

Kommer den nya banan att gynna dig?

– Det tror jag. Den är bredare än i Düsseldorf och för en stark åkare så är det inga problem att köra om medtävlare.

Är du stark?

– Det känns allt bättre för varje träningspass och jag skall vara riktigt pigg på söndag.

Inga problem med exempelvis axel eller luftrör?

– Axeln är helt återställd så den är ok och problemen med luftrören försvann i Kuusamo. Vi har under veckan tränat här i Davos i en fantastisk miljö och det har varit några riktigt sköna dagar. Eftersom Davos ligger såpass högt över havet så har vi tagit det ganska lugnt för att acklimatisera oss till höjden.

Några problem med den tunnare luften?

– Jag reagerar väl som alla andra men jag har ju varit på flera läger på hög höjd så jag vet hur det fungerar och vad som skall göras. Går det riktigt tungt så är det bara att stå ut, för det kan växla oerhört snabbt. Mycket dricka är viktigt.

Det är förkylningar på gång i den svenska truppen. Har du drabbats?

– Några bland distansåkarna har blivit sjuka men sprintgänget har klarat sig än så länge. Det är verkligen inget kul att bli sjuk inför en tävling eftersom man blir isolerad från de andra precis som om man har pesten och bara får prata på avstånd.

Annons

Till sist – har det kommit något utlåtande från tävlingsjuryn efter krocken i Düsseldorf?

– Det var mycket irriterande att höra en FIS–delegat (finländaren Jussi Prykäri, UT:s anmärkning) uttala sig i en kvällstidning och sedan ta tillbaka alltihop dagen efter. Då blev all uppmärksamhet riktad mot mig. Men jag eller landslagsledningen har inte hört ett ljud från någon i juryn efter Düsseldorf och jag tror inte att det varit någon diskussion inom juryn heller utan bara något som andra dragit igång. Så jag har lagt det bakom mig.

Världscupen på TV

Följ Hanna Falk i Davos. Från 15.00 i SVT.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons