Annons
Nyheter

Dansare SM-laddar på spa

L Liared
Lika säkert som att Buggie är med på SM, är att uppladdningen innehåller en träff på Lindås.
Nyheter • Publicerad 31 maj 2011
Buggie?dansare som kommer till SM med mjuka och avslappnade muskler. Från vänster: Jim Andersson, Louise jensen, Thommy Olsson, Christian Jensen, Lisa Holmberg och Sara Holmberg. FOTO: Leif FjellströmFoto: Leif Fjellström

Helgen efter Kristi himmelfärds dag är lika med SM i bugg, boogie woogie och lindy hop – en fast tidpunkt som markerar avslutningen på danssäsongen. I sju år har helgen innan SM också haft en innebörd för Buggies dansare. För det var då som man började träffas hemma hos Annette Holmberg och ladda inför tävlingen.

– Vi hade fått klart vår spa–anläggning och tyckte det kunde vara en kul grej att ta hit de som skulle åka på SM. Det blev uppskattat och då har vi fortsatt med detta, säger Annette Holmberg.

Annons

Uppladdningen är förstås av den mer avkopplande sorten och innefattar grillning och bad. Det förstnämnda för alla föräldrar och medlemmar som vill vara med och peppa sina dansare, men doppet i badtunnan är förbehållet för dansarna.

Det finns två stora medaljhopp inför helgens SM och det är dels Sebastian Sandström/Anna Sellén/Sara Holmberg i dubbelbugg och dels Matej Dujakovic/Cajsa Weinemo i lindy hop.

– Vi tror väl att det skall bli ytterligare några finalplatser, där Felix Berghäll/Sofia Andersson och Johan Jacobsson/Linda Davidsson är de vi kan hoppas på i första hand. Men med en riktigt bra dag så kan det skrälla för någon av de andra, säger Annette Holmberg, som är lagledare för Buggie under tävlingen.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons