Annons
Nyheter

Dansare på pallen i världscup

Framgångarna på dansgolvet fortsätter för Matej Dujakovic och Cajsa Weinemo, DK Buggie. I lördags blev de tvåa i världscupen.
Nyheter • Publicerad 22 maj 2011

Parets första pallplacering i världscupen kom i deras paraddans, boogie woogie. Världscuptävlingen i Chelm, Polen, var deras andra framträdande på den internationella scenen och de klättrade rejält i resultatlistan. I deras debuttävling slutade juniorparet på 20:e plats, i polska Chelm fick Buggiduon ta steget upp på pallen och silverplatsen i världscupen är deras hittills främsta framgång på dansgolvet.

Förra veckan kammade paret hem två SM-silver, boogie woogie och lindy hop, och veckan före dess dansade de hem ett NM-brons i boogie woogie.

Annons

En förklaring till framgångarna ligger i att Matej och Cajsa sedan i februari ingår i en elitsatsning från danssportförbundets sida där de åker på läger med specialträning.

Totalt ställde tolv svenska par upp i boogie woogie i världscupen.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons