Annons
Nyheter

Dansare med SM i sikte

Totalt 29 dansare från DK Buggie åker till SM i Stockholm kommande fredag. I veckan har de träffats för att samla positiv energi.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2010
Ett stort gäng SM-dansare från Buggie samlades i klubbhuset vid Bäckebotomt i veckan.
Ett stort gäng SM-dansare från Buggie samlades i klubbhuset vid Bäckebotomt i veckan.Foto: Henrik Erickson

Dansklubben Buggie i Ulricehamn har som tradition att samla styrkorna till en upptakt inför SM varje år. I år blev det till och med två.

– Vi har träffats en kväll och tränat och ska träffas imorgon söndag för att bara ha det trevligt med korvgrillning, bad och annat kul, säger Annette Holmberg som är ledare i Buggie.

Annons

29 dansare är en trupp i paritet med den som de senaste åren ställt upp i SM.

– Vi är en av de större klubbarna på SM och tävlar i alla discipliner utom rock´n roll, säger Holmberg som skickar en rutinerad trupp.

– Två par debuterar i SM, resten har erfarenhet sedan tidigare.

Förutom rock tävlas det i bugg, dubbelbugg, lindyhop och boogie woogie. DK Buggies främsta chanser finns nog i dubbelbugg. Annette Holmberg säger att det finns medaljchans för två trior. Emil Johansson, Anna Sellén och Sara Holmberg och Sebastian Sandström, Sofia Andersson och Ronja Koskinen. Den sistnämnda tävlar för en Skaraklubb.

– Vi har också yngre dansare som absolut kan hävda sig. Matej Dujakovic och Cajsa Weinemo är ett exempel på ett par som har potential att gå till final, säger Annette Holmberg.

En nyhet inför årets SM är att det är riktig SM-status även för seniorer, det vill säga i klasser över 35 år. Här har det tidigare handlat om RM. Buggie har tävlande även i seniorklasserna.

Helgen i Stockholm startar med ungdomsklasser, seniorer och SM-kval på fredag. Finaldanserna för vuxna genomförs på lördag.

Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons