Annons

Ishockey: Elofsson lämnar Borås

Det blev bara ett år som tränare i Borås HC för Daniel Elofsson. Klubben kunde inte matcha ulricehamnarens lönekrav inför nästa säsong, rapporterar BT.
ishockey • Publicerad 25 april 2018
Daniel Elofsson slutar som tränare i Borås.
Daniel Elofsson slutar som tränare i Borås.Foto: Jan Pettersson/BT

Daniel Elofsson gjorde succé som BHC-tränare i vinter och förde via serieseger i grundserien och en tredjeplats i alltvåan laget hela vägen till kvalserien till division 1.

”Jag har lagt ner mycket tid och det har varit som att åka från ett jobb till ett annat”

Men Elofsson hade ett kontrakt på ett plus ett år, som efter säsongen skulle omförhandlas. Väl vid förhandlingsbordet visade det sig att han och klubben stod för långt i från varandra..

Annons

– Jag har lagt ner mycket tid och det har varit som att åka från ett jobb till ett annat. Borås har den ekonomin de har och vi kunde inte komma överens. Det är inga ”hard feelings”, säger Daniel Elofsson till BT.

Vad han ska göra framöver är ännu inte spikat. Men Elofsson säger att mycket talar för att han tar en större roll i sin 14-årige son Melvins fortsatta utveckling som hockeyspelare.

– Dessutom har jag två döttrar som spelar handboll och fotboll och en fru som fått sköta det mesta hemma så det är inga problem att sysselsätta sig, säger han.

Jonas EmtervallSkicka e-post
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons