Annons
Nyheter

Dalstorp testade nytt från bygden

Många intressanta namn fanns på plats när Dalstorp arrangerade en testmatch i helgen. Men spelarna som bjudits in hade inte bara matchen att visa upp sig på utan hade även tränat med DIF under veckan. Fyra stycken kom från bygdens näst bästa lag, UIFK.
Nyheter • Publicerad 29 oktober 2013
Foto: Tommy Johansson
Foto: Tommy Johansson

– Vi har kört måndag, tisdag och torsdag med spelarna plus denna match. Viktigt vid sånt här är att de ordinarie spelarna går in och ger hundra vilket våra har gjort. Det har varit hög intensitet och som bäst var det nog under träningarna, säger Simon Eriksson tränare i DIF nöjt efteråt.

– Vi söker i första hand spelare som kan vara med och slåss om en plats i startelvan och gärna är universala i sitt spel, fortsätter han och menar spelare som kan spela på olika platser i laget.

Annons

Totalt var det elva spelare, alla från bygden, som testades. Fyra kom ifrån UIFK och med den högre divisionstillhörigheten hade de lättast att anpassa sig i spelet.

Förutom innermitten Sebastian Johansson spelade Tobias Arvidsson-Wengbrant, som vanligt brytningssäker, som mittback, Emil Laposa höll till som ytterspringare och lär inte ha försämrat sina chanser efter närmast felfritt spel i matchen och i ena målet stod Jesper Hallqvist som bland annat gjorde någon reflexräddning. Jesper har det ryktats länge om att han kommer försvinna från UIFK men han nekar till att fler förfrågningar finns än Dalstorp i nuläget.

– Det skulle varit roligt att vinna serien med UIFK men målet är ju att spela högre upp för att inte riskera stanna av i utvecklingen. Men jag känner inte mer press i sådana här matcher för det. De är kul att spela och det gick hyfsat idag, säger han.

Gällstads Marcus Lindahl såg också ut att trivas, framförallt offensivt, och tog en hel del egna initiativ på ytterkanten.

Jesper Hallqvist, UIFK

Sebastian Johansson, UIFK

Emil Laposa, UIFK

Tobias Arvidsson-Wengbrant, UIFK

Marcus Lindahl, Gällstad

Sebastian Forsblad, Gällstad

Victor Axengren, Gällstad (ej i matchen)

Sebastian Svensson, Limmared (ej i matchen)

Daniel Svenningsson, Tranemo

Isak Johansson, Tranemo

Kristoffer Johansson, Tvärred/Vegby

Tommy Johansson
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons