Annons
Nyheter

Dalstorp höll första bortanollan

Det blev ingen fjärde vinst under seriens första halva. Men Dalstorp höll i alla fall säsongens första bortanolla mot Lindome.
Nyheter • Publicerad 19 juni 2014

– Prestationen är mycket bättre än mot Höganäs senast. Samtidigt är jag besviken att vi inte kan ta tillvara något av de lägen vi har och få med oss en seger, säger Dif-tränaren Simon Eriksson efter 0–0 på Lindevi.

Han fick se sitt lag starta lite trögt för andra matchen i rad. Tobias Arvidsson Wengbrand spelade som ensam anfallare och fick inte mycket till understöd under första halvtimmen. Så långt var Lindome det bättre laget.

Annons

Men Eriksson flyttade upp Johan Einarsson i anfallet och med en radarpartner till Arvidsson Wengbrand blev Dalstorp betydligt giftigare.

Dalstorpstränaren tycker att hans lag var närmast segern i andra halvlek. Daniel Sveningson hade ett par lägen och Adam Josefsson ett. Bästa chansen fick dock Tobias Arvidsson Wengbrand på övertid.

En frispark slogs in mot mål och den tidigare UIFK-kaptenen fick pannan på bollen. Men trots att han bara var någon meter från målet nickade han över.

Det blev i alla fall ytterligare en poäng till tabelltian Dalstorp, som totalt skrapat ihop 14 under seriens inledande 13 matcher.

Det udda i sammanhanget är att målskillnaden är plus fem. Bara tre lag har fler plusmål än så.

– Det är inte en underkänd första halva av serien vi gör, men jag tycker inte att den är riktigt godkänd heller. Faktum är att jag tycker att vi spelar bättre fotboll än vi gjorde i fjol, men det är poängen som räknas. Hoppas att den utdelningen kommer framöver, säger Simon Eriksson.

Dalstorp har en match kvar innan sommarvilan. Högaborg gästar Dalshov på tisdag.

Division 2 västra Götaland

Lindome–Dalstorp 0–0

Dalstorps lag: Kristoffer Björk – Christian Magnusson, Anders Johansson, David Kjellén (46), Jimmy Arnesson – Anton Johansson (80), Björn Arnesson, Medi Dresevic, Stefan Bohman, Johan Einarsson (90 – Tobias Arvidsson Wengbrand.

Ersättare: Daniel Sveningsson (46), Adam Josefsson (80), Kim Hallgren (90), Isak Johansson.

UT-märkta i Dalstorp:

3 Christian Magnusson

2 Anders Johansson

1 Kristoffer Björk

UT-delade av Simon Eriksson

Jonas Emtervall
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons