Annons
Nyheter

Cykel-VM nästa för Martina

Martina Thomasson, bördig från Ulricehamn, är uttagen till VM i Köpenhamn.
Nyheter • Publicerad 23 augusti 2011

– Jättekul, det blir min största tävling hittills, säger en glad Martina Thomasson.

Martina visste att hon var aktuell för en plats i den stora svenska truppen som får chansen under VM i Danmark. Det är linjeloppet, 140 kilometer, som blir Martinas blågula uppdrag i grannlandet.

Annons

Två prestationer på den internationella cykelscenen tror Martina vägde tungt när hon fick en VM-plats, Tomasson blev 30:e åkare i Belgien och tog en fjärdeplats i Tjeckien tidigare i år.

– De två resultaten visade att jag tagit ett steg till under den här säsongen och räcker till mot de allra främsta, säger Martina.

Bansträckningen under VM ska passa för lagkörning och Sverige satsar på att Emma Johansson ska få det VM-guld som ännu saknas i hennes prisskåp.

– Helt klart kommer vi köra för Emma och det ska bli kul att försöka hjälpa henne till en plats överst på prispallen, säger Martina.

Mästerskapet avgörs 19-25 september strax utanför Köpenhamn. Sverige skickar 26 aktiva, juniorer inkluderat, till VM.

Carina Carlzon
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons