Annons
Nyheter

Chargers laddat för premiär

I helgen finslipade Ulricehamns Chargers olika spelmoment under ett träningsläger. På lördag väntar det som alla i laget ser fram emot. Då är det dags för seriepremiär borta mot Lidköping.
– Det ska bli riktigt kul, säger spelaren Johannes Dahl.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2011
Klas Almroth lyssnar på vad som sägs koncentrerat.Foto: Labrini Stavrekas
" Det värsta som kan hända är att man sviker sina lagkamrater". Johannes Dahl (i helsvart) är säker på sin sak. Här finslipas det för fullt. Headcoachen Kenny Friman (blås shorts) ser till att spelarna förstår de olika rollerna.Foto: Labrini Stavrekas
Niklas Lindström på språng. "Vi har kanske inte lika mycket spelare i år men vi är betydligt tuffare"Foto: Labrini Stavrekas
Fighting face!Foto: Labrini Stavrekas

Ulricehamn Chargers körde sitt första seriespel någonsin förra säsongen. Idel förluster blev resultatet. Inte så konstigt med tanke på att de flesta spelarna i laget aldrig hade spelat amerikansk fotboll tidigare.

– Vi var nog 40 stycken från början men när vi började tacklas försvann en del. Och efter första seriematchen försvann en hel del till, säger lagets headcoach Kenny Friman.

Annons

När premiären nu närmar sig med stormsteg förfogar Friman över ett starkare och ett mer rutinerat gäng. De som fortfarande är kvar från förra säsongen har såklart fått med sig en gnutta erfarenhet i bagaget. Sen är truppen kryddad med några rutinerade killar från Borås och Jönköping.

– Vi har fått fyra-fem nya killar med rutin. De höjer klassen på laget. Hälften av alla i laget är nybörjare, säger Friman.

Årets trupp ser bättre ut enligt Friman. Till skillnad från förra året kommer spelarna träna på alla positioner. På det sättet hoppas Friman att alla ska få en bättre inblick i spelet från alla håll. Då kan man hantera ett eventuellt manfall på bästa sätt.

– Vi kommer också att gå in hårdare för att vinna i år. Målet är en tredjeplats i serien som består av fem lag.

Klas Almroth från Jönköping är en av förstärkningarna i laget. Han har bland annat varit med och lirat i juniorlandslaget.

– Jag har haft ett uppehåll på några år men nu ville jag komma igång igen. Det här är världens roligaste sport med ett ultimat lagsamarbete.

– Det smäller i varje spel och det är full fart hela tiden. Känslan när det smäller är fantastisk. Men det är en sport med en intellektuell dimension också, mycket taktik, säger han.

Spelaren Niklas Lindström är inne på samma linje när det gäller det intellektuella.

– Amerikansk fotboll är en aggressiv form av schack.

Almroth och Lindström vet vad som väntar ute på planen när serien startar. Johannes Dahl å sin sida hade bara hunnit med fyra träningspass i sin karriär när laget hade träningsläger vid Ätradalsskolan i Timmele.

Annons

– Det känns gott att det börjar snart men det kommer nog vara lite nervöst. Man känner sig lite vimsig just nu men jag snappar väl upp grejer efter hand. Jag får öva lite hemma.

Den övningen som Dahl syftade på var en övning som innefattade hans X-box.

– Ja jag har spelat ett spel med amerikansk fotboll hemma för att lära mig mer, säger han och ler stort.

– Detta är en sport som jag varit ute efter. Här får man ut sin styrka bättre än på gymmet.

Återstår att se hur det kommer gå i premiären. Klas Almroth vet vad som är viktigt.

– Klappen i röven är viktig. Utan den vinner man inga matcher!

Labrini Stavrekas
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons