Annons

Cedervärn och Falk sexa på SM

Ledning efter första sträckan blev sjätte plats i mål för UIF vid SM-upptakten i Piteå.
Sport • Publicerad 20 januari 2010
Emilie Cedervärn och Hanna Falk.
Emilie Cedervärn och Hanna Falk.Foto: Privat

När SM–tävlingarna i Piteå inleddes med parstafett i sprint så var det med Ulricehamns IF i täten på första sträckan. För Hanna Falk gjorde en kanonstart, gick ut stenhårt direkt och tog efterhand en ledning fem-sex sekunder och som hon behöll in till växlingen.

Emilie Cedervärn på andra sträckan ställdes mot bland andra Charlotte Kalla, IFK Tärendö, och Åsa Ingemarsdotter, Åsarna. Ett jättetufft motstånd för junioren Emilie och som blev uppåkt av elitåkarna.

Annons

Hanna var tillbaka i täten på tredje sträckan men sedan var kampen om medaljerna över för UIF:s del. Om den någonsin varit på allvar. För sjunderankade UIF var förstås inte någon seriös aspirant till en plats på prispallen. Men det blev en placering bättre än vad man rankats som för Emilie Cedervärn åkte i mål som sexa.

Segrare blev IFK Tärendö där Charlotte Kalla avgjorde efter en fantastisk insats på sista sträckan och spurtbesegrade Åsa Ingemarsdotter och Anna Haag, IFK Mora.

Hanna Falk är anmäld till samtliga distanser under SM men det är oklart om hon verkligen ställer upp i alla. Dagsformen får avgöra.

Under torsdagen är det dubbeljakt 15 kilometer, lördag klassisk sprint och avslutningen på söndag innefattar 10 kilometer fristil.

Leif Fjellström
Så här jobbar Ulricehamns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons